Zdravím vespolek.
Byl jsem trochu víc zaměstnanej a tak mi ani nepřišlo divný, že mi poslední annonce na příspěvek přišla mailem v době kdy to 3R dával k ledu.
Teď jsem tu po těch měsících poprvé a jsem nadšenej že to tehdy neskončilo!
No a tak jsem na tom: Kdo chvilku stál-teď stojí opodál.
Rychle si jdu doplnit všechno info z fóra.
DHCP - ON ( rozsah 10.55.72.10 -10.55.72.20)
FTP - ON ( Anonymus access, něco jsem tam dal na test)
SAMBA – ON
IP AP - 10.55.72.1
MAC AP - 00:60:B3:6A:99:2C
AP johny.czfree.net je dočasně mimo provoz - důvodem je oprava strojovny výtahu, střídá se tam spousta různejch dělníků, co mi to pravidelně vyškubávala ze zásuvky, ... a já si to nenecham zničit. Až bude výtah OK, vše se vrátí do starejch kolejí (odhaduji v řádu pár ddnů)
lidi, co mi pomáhaj s konfigurací ap - Nadechněte se
když jsem kompiloval apache2 dostal jsem jakousi podivnou hlášku, že nelze číst libc.so.6 nebo tak nějak. Měl jsem pocit, že je soubor poškozen proto jsem se rozhodl balík libc přeinstalovat, v průběhu přeinstalu ovšem spadl mc, ... a během pár sekund spadlo uplně všechno. Připojil jsem monitor a pc restartoval, při náběhu několik obrazovek chybovejch hlášek a posléze možnost přihlásit se
(none)# root
tedy, pc ani nezná svoje hostname, musel se tam stát dost nepříjemnej bordel, mám podezření, že při dvojnásobném výpadku el. (technici co nám opravujou výtah to moc neřešej) došlo k poškození nějakého souboru(ů). A můj pokud o přeinstal balíku libc to asi doprasil - teď se na tento pc nedá přihlásit ani lokálně ani po síti, jediné co jde je ping.
-------------------------------------------------------------------------------------------
protože tento stav není zrovna ideální pro provoz AP, a také na tomto AP jela hromada aplikací (ssh, web, ftp, mysql, firebird, samba, a další a další...) tak to také asi nebyl vhodnej základ pro AP které by mělo být maximálně stabilní.
-> řešení:
právě sestavuji další PC, které bude na střeše, jeho úloha bude VÝHRADNĚ funkční AP, tedy pouze nezbytnej systém. Myslím, že to je výhodné pro stabilitu. Také jsme se lehce bavili o czfree debianu, proto tedy tuto upravenou distribuci stahuji. (99% už mam) a zkusím jej tam hodit. PEvně doufám, že za tuto událost na mě peke nezanevře - bez jeho pomoci (a pomoci dalších) by AP asi nikdy nejelo.
----------------------------------------------------------------------------------------
současná konfigurace počítače pro AP.
Celeron 300Mhz (zkoušel jsem tam dát cpu 466, ale chovalo se to divně), 128mb RAM, 4,3 GB disk, LAN, 4 PCI sloty, 2xUSB (pro plánovanou webcameru...)
----------------------------------------------------------------------------------------
Takže se omlouvám za problémy, a doufám, že to brzičko zase pojede.
Dnes večer jsem po dlouhém úsilí uvedl do provozu další AP.
ESSID johny.czfree.net, channel 1, polarizace vertikální. Spuštěn DNS server (10.55.72.1). IP adresu by vám mělo automaticky přidělit DHCP (zatím neověřeno, snad to jede)
Internet je v rámci testovacího provozu také zdarma, průměrný čas odezvy do internetu je 35ms, ztráta paketů 0%.
Je možné se připojit i pomocí ethernetu (10mbit) mám tu ještě 7 zástrček na kabel
takže testujte, pište.
a nakonec poděkování "jednomu" z modřan za pomoc s zebrou, a celému podolskému týmu.
...já bych zas chtěla poděkovat hlavně PEKEmu za trpělivost
...a vlastně všem,co se podíleli na zprovoznění obou AP, protože bez nich by v Podolí bezdrát nebyl.....
Aglaja
V noci na dnešek došlo k testovacímu omezení rychlosti připojení na AP peke.czfree.net. Jedná se o ladící nastavení v rámci budoucího přerozdělování šířek pásma.V případě problémů mi napište, nebo napište rozdíl rychlosti sem. Brzy se na toto téma se dozvíte víc.