Tady v Modranech mame zatim jeden antivni AP ("MAP-01 Modrany") a ted davam dohromady znalosti pro stavbu druhyho (nespis "tom"). Bylo by docela zadouci aby spojeni mezi nimi bylo realizovano pomoci Ronji, lepe receno vice ronji zasebou, protoze vzdalenost tech 2 nodu je cca 2km.
Zajimalo by mne zdali by bylo mozne postavit ronju, ktera by byla schopna fungovat ciste jako retranslace, to znamena ze by nebyl treba zadny nepretrzite bezici pocitac.
Uplne nejlepsi by bylo kdyby se k tomu dal jeste pripojit normalni workstation comp, to znamena takovy, ktery by bezel jen nekdy. Ale pro to by bylo zase asi potreba nejaky ten hub nebo switch, nemylim li se.
jasne ze jo, udelame tp ronju a tu pichnes zezadu do APcka, druhou do druhyho a jede se. Nebo das mezi ronju a APcko switch (aby taky ale umel fullduplex!). Prace na vyvoji vsak jde ztuha, protoze BLBY RODICE PORAD MAJ NAKY PROBLEMY a nedaj pokoj. Shit.
Tak jsem dneska vyměnil ledku ve vysílači (zatím v jednom) a pro úplný přehled i fotodiodu v jednom přijímači.
Výsledky.
Původní sestava, předtím než jsem sehnal správný ledky:
HPWT-DL00 > BPW43 spolehlivá funkce na 3cm (!)
HPWT-BD00 > BPW43 spolehlivá funkce na 10cm
HPWT-BD00 > SFH203 spolehlivá funkce na 40cm
Tím, že to je BD00 si nejsem jistej, je to ta co jsem koupil od StB.
Hodnocení spolehlivá funkce, neznamená spojení bez Packet Lossu, ani podobně.
Vysílač moduluju 10MHz signálem a osciloskopem hodnotím tvar signálu na výstupu přijímače.
Dále jsem provedl pokus:
Přijímač s max3963,4 a SFH203 na stole.
Já s vysílačem 5m od stolu a svítil jsem přes dalekohled ,do díry na oko, a pak jsem tu poslední čočku u oka dal pryč, v místě přijímače byl průmět cca 6cm v průměru a signál na osciloskopu bez známek zkreslení. (až na semtam výpadek, jak se mi třásla ruka).
Stejný pokus s HPWT-DL00 a BPW43 nebyl úspěšný (na oscilu nic)
Clockův metr bez optiky to není, ale začíná to vypadat použitelně!
Další problém je že vlastně nevím jakým proudem budím tu ledku, podle grafu v datasheetu max3966 jsem zvolil Rmod 1k2 což by mělo odpovídat 70mA, ale graf je malej a změřit to na 10MHz neumím.
Zkrátka, jestli tam nemám ještě nějakou rezervu.
Podle mě s 65mA budou výsledky znatelně horší, než s 70mA.
Ledka podle pohmatu na vývody nijak zvláš? netopí, max3966 trošku jo, ale tak normálně.
Jakub
hele ten proud HPWT ma byt 70mA, ale podle datasheetu kdyz uchladis katodu tak bys eto dalo hnat pri stride 1:1 mozna i na 100mA. Protoze je tam omezeni na ohrivani, kdyz to nuchladis sviti to min, nebo si nemuzes vic dovolit. Takze ja bych klidne 100mA zkusil az budeme vedet, ze se nezastavi oscilator a neodejde to.
Jedna dalsi vec, delas tam kompenzaci rychlosti nabehu hrany te LEDky? Nebo mas tam prebias?