to Dade_Marfi .... já myslim myslim, ale pak je tu spusta lidí co říká že 5GHz na páteř je sebevražda a někdo zase že 10GHz je v háji a tak tedy musim do placených pásem kde je zařízení ještě dražší takže co si vybrat? Zaplňovat 5GHz pásmo nebo 10Ghz pásmo nebo placený? 5Ghz je levnej a funguje, na 10GHz tu spousta lidí naráží jak už je plný teď což chápu, ale taky je třeba pochopit, že když nemám prasit pásmo v 5GHz tak musim jinam a za spoj v 10GHz opravdu dávat řádově 100tisíce dávat nehodlám, návratnost je v nedohlednu a ještě mi to někdo může sundat takže i to je za ty peníze na nic protože to je furt volný pásmo. Navíc většina těhle pojítek má i IDU i ODU takže by stejně padla volba na summit s jenom ODU který je i cenove výhodný.
Spíš jsem chtěl poukázat na to, že tyhle zařízení se složitostí mikrovlný trouby stojí jak 2 roky ojetý auto. Berte to s rezervou.
A, nevim kde beres ceny kolem 2sta ... to uz jsou ceny prave za spoje v lic.pasmu ......... desitka je kolem kila at uz ten ci onen vyrobce ...
B, nevim o tom, ze by jako jediny summit mel pouze ODU .... ?? to spis obratme opacne a rekneme kdo ma IDU+ODU ? snad jediny miracle/oracve ......... a pak treba ATH ....... ale jinak ? Vsechno je ODU komplet ...
- development
- freenet, education
jo ostatní je ODU ale jaký maji parametry, funkčnost, jaký jsou odezvy lidí na ně, nemůžu koupit něco za 100k a pak to nebude šlapat podle požadavků.
Cenou k 200k jsem myslel rychlý pojítka, ne nějaký 40Mbit pojítko který dnes nemá smysl, myslel jsem třeba právě summit QAM 100 který stojí třeba 130k. Když vemu spoj od alcomy a nemá akci třeba to co umí 155Mbit, už je to pěkně u 200k.
Má smysl kupovat něco co mi někdo může sestřelit za takový prachy?
tak jasný, když se člověk nechá proškolit neběl by nic zvorat. Ale jsou lidi který jsou matláci i v 5GHz a když budou chtít vervomocí udělat 10GHz odtud sem tak je to nebude zajímat že tam někdo jinej je.
jasně že chápu, proto někdo může takhle sestřelit i mě. V případě že to je důležitá páteř, tak se mi telefon netrhne. Hádám, že nikdo se spektrákem nepřijde si to změřit.