jak to tu ctu ... cim dal vic si myslim, ze drzet tu hradbu sto litru za spoj ... aby si to nekoupil kazdy ... je velmi dobre ................ protoze uprimne .. pokud uz se dana spolecnost (nebo jedinec) rozhodne, ze nejaky ten spoj zakoupi ... tak uz si rad priplati za nakoupeni vybaveni k mereni/zamereni spoje ..... kdezto, kdyz se to zacne prodavat kazdemu treba za par babek ... tak nikoho z tech kdoz si to koupi ani ve snu nenapadne nakoupit si k tomu i nejake montazni pomucky ................. je to podle mne takovy psychologicky fakt ... kupuji si drahou vec .. nakoupim si "drahy" vercajk ...
a nebo .. kdyz uz nechci vercajk nakupit, zaplatim si rekognoskaci a nejlepe i montaz nekym kdo vybaveni ma .......
- development
- freenet, education
Jenom pitomec nasazuje 10.5GHz spoj bez spektraku.
Spektrak v summitu je na instalaci (rekognoskaci) absolutne nevhodny, ale jinak je to dobra funkce na zjisteni problemu se spojem - pokud spoj jede blbe, muzu vzdaleny vysilac vzdalene na chvili vypnout a spektrakem se podivat "co tam je" - logicky kdyz je vypnuty vysilac na protistrane tak by v mojem kanalu nemelo nic byt. Pokud mam v siti nejaky kruh tak to same muzu udelat i z druhe strany.
Jsem takhle pred cca rokem 24 hodin resil nefunkcni spoj (jeste stare SVM)... Na jedne strane byl (hlaseny) cca 8mi hodinovy vypadek proudu, takze se to cele vyplo, po nahozeni proudu fungovalo vsechno krome te 10ky. Cloveka by nenapadlo ze mu to sestrelilo ruseni... jenze presne v dobe kdy spoj nebezel na te distribucni lokaci namontovala (resp. namontovano bylo drive a oni to jenom zapli) jina firma novou Alcomu ktera kompletne sestrelila to SVMko.
Jedna vec je, ze skrizili lokaci - to si mohli zmerit (ale vykaslali se na to), druha vec je, ze nemeli sanci zjistit na jakem kanale to SVM prijima (protoze pokud se nepletu tak ten konkretni kus nedodrzuje doporuceny par kanalu)