djdodo
CZNET
|
Cau lidi,staticke routovani jsem nastavil predevsim kvuli problemum a nestabilitou casti site,kterou obhospodaruji.
Byl to nejlepsi mozny krok,jak si udrzet platici zakazniky.
Neznamena to,ze se distancuji od CZF,kteremu jsem uz venoval vice jak 2 a pul roku zivota.
Jen me udivuje,jak jsem lidi pisou hrozny blaboly,ktere stejne nijak neprispejou ke zlepseni stavu nasi site.
Tim ze jsem nastavil stat.routovani,tak jsem si jen pridelal praci s vkladanim stat.rout do routeru,ale na druhou stranu nebudu resit ciklovani a dalsi neduhy OSPF.Ten kdo tomu trochu rozumi,tak mi da za pravdu. Vzhledem k myslence a zpusobu provozovani APecek CZF to jinak jednoduse vymyslet nejde.
1) Pouze APecka,ktera provozuji by musela byt ve stejne OSPF area (cizi AP by museli byt jinde)
2)mezi moji siti a zbytkem by muselo byt BGP
3)musel bych najit vhodny OS pro sve routery,ktery by byl bezporuchovy a bezproblemovy.
4)musel bych se naucit na 101% OSPF,BGP a dalsi veci kolem
5)nesmelo by existovat ruseni na 2,4GHz,resp.pouzivat pro "paterni spoje" vyhradne jinou technologii
Tohle vsechno by muselo byt proto,aby slo seriozne nabizet nejake sluzby alespon s min.garanci.
Je to ohromny problem,ktery nedokazu resit a proto je resenim statika,ktera je nenarocna na udrzbu a nevyzaduje takove znalosti.
Lide pripojeni v me siti jsou samozrejme smutni z toho,ze jim momentalne CZF nejde,nebo jen omezene,ale zase na druhou stranu jsou poteseni,ze maji stabilni internet,na ktery se mohou vetsinou spolehnout.
Ja se tu od zacatku meho budovani CZF snazim o co nejkvalitnesi sit,kdezto lide,kteri me odsuzuji maji CZF jen jako hracku.
Takze nejen moje stanovisko je:
-mit spolehlivy internet i za cenu castecne nedostupnosti CZF z duvodu stat.routovani.