Ahoj sikulove!
Precetl jsem cely tento thread, ale jsem trochu dezorientovan. Potreboval bych asi velice jednoduchou vec s nasim oblibenym WRT 54G. Nahradit jim PC router nyni bezici na Debianu. Problem je, ze mi sikovny linuxar router nakonfiguroval a ja jen sosam zaplaceny inet z Czfree do sve LAN. Tedy i kdyz mu drzim palce velice, linux jde zcela mimo moje chapani a zkratka a dobre - neumim.
Rad bych tedy prijimal inet z WiFi a routoval do vnitrni LAN svym novym WRT 54G. Predpokladam pouziti NAT a firewallu, vic nic moc zatim nepotrebuji (snad WPA?). A protoze jsem v tomto lama, potrebuji spravu pres web browser, odkud by bylo mozne provest veskera nastaveni.
Podle zastupcu Linksys totiz toto reseni neni mozne a nuti mne pouzit Linksys WET54G - Wireless Ethernet Bridge pro prijem WiFi a prevedeni na ethernet. Dale pak normalne jit do WRT 54G do WAN portu.
Z tohoto threadu citim, ze toto lze resit bez toho druheho zarizeni jen s WRTckem.
PROSIM, neposilejte mne googlit nebo hledat zde na foru uz tak je to pro mne vycerpavajici. Hledam jednoduche reseni, ktere zde muze nejaka dobra duse napsat na par radcich. Mejte, prosim, na pameti, ze kazdy umi neco jineho a ja holt v linuxu a WiFi zatim nefrcim.
Mam stazene vsechny FW o kterych se zde hovorilo, jen ktery bude pro mne nejlepsi?
DIKY za konstruktivni radu kazde dobre dusi (staci jedna duse, ktera napise vse potrebne). Prichazi v uvahu tez uplata za nakonfigurovani a rozchozeni, ale snad to zmaknu, kdyz bude postup :-)))
EDIT: Mam Firmware Version: v3.03.1
Jde ho pred flashnutim jineho zazalohovat, a kdyz ano, tak jak?
mám celkem závažný problém, moje xi626 (klient) nespolupracuje s AP linksys WRT54GS. Přitom na WRT54G s totožným firmwarem jede bez problémů.
Karta se sice připojí na AP, signál je dobrý, ale to je vše. Nevezme nastavení přes DHCP ani nefunguje ruční nastavení konfigurace - nepingnu si ani bránu. Zkoušel jsem to ve WinXP i ve win98
netuším proč to nejde. Nemáte někdo podobnou zkušenost?