Mozna by nebylo od veci, kdyby sem nekdo, kdo to tak udelal napsal: Stavel jsem presne podle Clockova postupu a funguje mi to. Mozna tech lidi az tak moc nebude.
Stavel jsem 2xRx a 2xTX podle Clocka, oba moduly funguji bez problemu, NEDOPORUCUJI plosnak, u prijimace nedoporucuji NE592 v pouzdre s 8mi vyvody, byly s nim problemy (nejen v Ronji), postavili jsme i puvodni AUI interface, jeden slapal napoprve, ve druhem jsem mel chybu v zapojeni, nedavno jsem koukal ze AUI modul je ponekud prepracovany, ten jsem nestavel, nemam tedy praktickou zkusenost. Linka jede ve zkusebnim provozu na necelych 300m .
NE592 je tzv. videozesilovac, pouzival se v satelitnich prijimacich pro zesileni videosignalu za demodulatorem, vystup se pripojoval pres antidisperzni obvod primo do videovstupu TV. Pri amaterske konstrukci sat.prijimacu jsem se setkal s tim, ze vetsina tech 8mi vyvodovych kmitala a byla malo odolna proti prebuzeni vstupnim signalem. V jednom prijimaci ronji jsem zaznamenal neco podobneho, merenim na kvalitnim osciloskopu se me to potvrdilo. Podstatne vice take zalezelo na rozmisteni okolnich soucastek a obvod byl citlivy napr. na priblizeni ruky a pod. S NE592 DIL14 jsem zadny takovy problem nezaznamenal. Linka sice jede, ale zprovozneni vyzadovalo ponekud vice experimnetu.
brutalne chyba ceska dokumentacia. ceski a slovenski studentici,ktori neovladaju anglictinu su vo velmi neprijemnej polohe.. ( je mi zle uz len pri pomysleni ako niekolko hodin luskam manualove stranky na moj router s FreeBSD. )
chybaju skusenoti amaterov: napriklad pri stavbe homemade wifi anten bolo pre mna velmi prinosne citanie 30 pokusov stavat antenu.. vybral som si nieco z toho nieco z toho, kazdy mal ine obrazky, postupy...
Mam za to ze par kousku jeste mam z dob stavby satelitnich prijimacu. Do ol. se chystam pristi vikend do obi. Postovne by bylo drazsi nez ten brouk. Zkusim mrknout a kdyz tak by jsi se musel zastavit v OBI. KDyz tak me posli telefon a nejaky kontakt na tebe PMkem, pokud ho budu mit, domluvime se.