pravdepodobne vytuhnuti a ciklicky restart asusu
(pravdepodobne watchdog)
Jeste jeden zajimavy postreh. Po aplikaci zminenych obou verzi FW 0.6.4 a 0.6.5 a zadanim prikazu az po insmod et_linksys dojde k prepsani nejake promene v NVRAM a ASUS se sam ciklicky resetuje a nejde se na nej telnetnout. Asi opet watchdog. Nepomuze ani zmena FW za original verze 1.7.5.6. Takze se to jevi jako ze asus je v haji. Po dlouhem zkouseni vsech moznych FW jsem vse uvedl do normalu az Olegovou verzi 1.6.5.3-5.
Hmm, to proto ze v seteth jsou parametry do nvramu ktery prepisujou nastaveni switch chipsetu aby pouzival vlany a pravdepodobne to ten asus nemuze rozdejchat.
Tak jsem dalsi na pranyr, ktery je ochoten venovat zazraku ASUS WL-500 svuj volny cas.
Zatim jsem zkousel:
verze 1.0, zbytek mi poradil Tdlabac (diky moc)
dosavadni zkusenosti z provozu:
- po nahrani firmware si pamatuje heslo - zajimalo by me do ktere casti pameti se uklada :-)
- manager+editor a webove rozhrani skutecne neni nutne
co bych potreboval vyzkouset:
- jde USB Flash disk namountovat mimo FTP taky jako dalsi disk (ext) pro dalsi utility (nevyzkousim, nemam flasku)
- jde USB Flash disk namountovany za provozu vyjmout a vlozit bez problemu a bez kolize? chci udelat jednoduchou vec, a to balik spustitelnych utilit zjednodusujicich pripojovani AP v rez. klient do site (kismet, wavemon) a dale utility pro analyzu (iptraf, rozsireny traceroute, recovery util (tak aby na flasce byla partition i pro wokna) vcetne nekolika verzi FW a zaloznich skriptu. Nevim ovsem, zda se da vubec na flasce rozchodit 2 partitions, jedna ext pro linux a jedna fat32 pro widle...samo ze cast s FAT32 by byla klidne pristupna jen pod wokny, ale jde o to aby kdyz uz tak nebyli zbytecne 2 flashky, kdyz se nekam jede...
- mate nekdo zkusenosti s tc? iptable2 (QoS), HTB?
Ahoj,
jen k recovery util - to nahravani fw probiha pres tftp, na chupa foru je na to nekde skript pro Linux (prip. ho tu nekde mam stazeny). Je potreba mit nainstalovany tftp klient, chodi to krasne.
Vaclav Stepan
skwely firmware! myslim ze 90% lidi po nem sahne, hlavne kvuli utilitce sutup, ktera je vhodna predevsim pro zacatecniky. Zatim jsem to hodil jako testing na jeden vytizeny link - nastesti se to da kdykoliv shodit.
Pokud to tak pujde dal, opravdu vznikne nova komunita open source hardware - viz treba predelavky firmware na DVD vypalovacky - z jednovrstve na dvouvrstvou
jaha2x : v pohode jsem tvuj FW rozjel ale mam tu mensi problemek: pokud cokoli edituju tak mi to pri ulozeni mi to hlasi readonly. nikde jsem o tom nenasel ani zminku, muzes mi prosim poradit jak zmenit na zapisovatelnej system ? dik