Testovani probihalo an stole mezi dvema WAP4000.
Prvni dojmy z testu Planet WAP 4000 jsou neblahe.....
Maximalni rychlost, kterou jsme z nej dostal bylo 1.8MB.
Problemovost se projevila i v modu APclient, kdy pocitace za AP meli problem s pripojenim v siti.
Tak jsem prave dotestoval WAP-4000. Vzdalenost cca. 4m, Zkusel jsem si ruzne hrat s tim G modem ktery tam je a vesmes to jede vsechno stejne. Nejvic to jelo kolem 2,7MB/s pokud se ale pustil soucasne ping z obou stran kleslo to na nejaky 2,3MB/s. Tyto rychlosti jsem nameril schodne jak na AP->Client tak i na Bridge. Pristi tyden zkusim na 400m uvidime..
Tuhnuti spoje a obcasna nefunkcnost web administrace AP, kdy je nutne provest restart AP se uz bohuzel vlecou od DWL-2000AP prez DWL-2000AP+ po DWL-2100AP. Cekani na napravu novym firmware je zda se v nedohlednu :( . Radeji jsem presel na ASUS a kvuli D-Linku si jen sypu popel na hlavu pred lidmi kterym jsem je doporucoval. Stabilni je snad DWL-900AP+, ale mam dojem ze cekani na stabilni FW bylo take nekonecne.
Včera jsem poprvé doma zkoušel 802.11g a nijak zvláš? mne to teda neuchvátilo. Jako AP posloužil D-Link DWL-2000AP (FW 1.10) a k němu se připojoval notebook Acer TravelMate 292ELCi s integrovanou WLAN miniPCI 802.11b/g Intel. Rychlost stahování z AP byla kolem 2600 KB/s, ale upload běžel jen 1100 KB/s. Testoval jsem pomocí FTPka. Signál byl 100%, AP bylo položeno na stole asi tři metry od notebooku.
S tim softikem co nabízeji na INWIFI ten "http://www.inwifi.cz/download/WPE54..._v111_b0629.zip" chodi někomu.
Mám dvě WPE54G jeden jako AP a druhej jako AP client. Ve směru k AP to chodí v "b" na 800kb/s a od AP to de jenom 10-50kb/s. Skoušel to někdo nebo aspoň jakej jinej soft a jak mu chodí.
Nemá někdo skušenosti s připojením na WPE54G v režimu AP a klient WDL-900AP+