Takze, v patek odpoledne jsem zase pustil linku na deu. Stalo se to po telefonatu s Deu, se kterym jsme se dohodli na nasledujicich vecech:
1) Deu ma do stredy vyzkouset v centru na 2,5km spoj s novou techlologii na 5.8Ghz a rict zda to jede, nebo ne.
2) jestlize to pojede, tak ma dodat obratem nejaky rozpis na cenu stejneho spoje pro dvorce z bodu Deu. (jeho stranu spoje plati on a tu druhou my)
3) V nejkratsi mozne dobe realizovat tento spoj.
4) Deu do konce cervence dodela optiku z bodu Deu na bod Smichof.
5) Spoj dvorce-deu se pak hned zmeni na spoj dvorce-smichof
Tak to by bylo asi zatim vse. Az bude neco noveho, tak to sem zase doplnim.
Ahoj, davam sem kopii emailu od freegate, aby jste vedeli, co se deje. Tento mail dorazil vsem, kteri si aspon nekdy neco u freegate zaplatili a jsou za spojem DEU-Dvorce.
děkujeme za dosavadní využívání našich služeb v lokalitě přípojného bodu
AP Dvorce. V poslední době došlo k značnému zarušení a znehodnocení
stávající technologie 2.4Ghz, která připojuje tento bod na naši páteřní
sít, nebylo tak možné téměř využívat našich služeb v plné kvalitě. Rádi
bychom nabídli řešení této situace v podobě postupné instalace nové
mikrovlnné a optické technologie, která přinese kvalitu s vysokou
propustností a nízkou latencí, v lokalitě bodu Dvorce tak bude možné
plnně využívat služeb WiFi a Optical Connection s garancí kvality.
Jako první krok bychom rádi nabídli instalaci vyhrazeného mikrovlnného
spoje v bezlicenčním pásmu 5.8Ghz s kapacitou 10Mbps full duplex.
Vzhledem k vysoké pořizovací ceně zařízení budeme požadovat předplacení
internetových služeb dle výběru od každého zájemce v celkové jednorázové
minimální hodnotě Kč 1500,- vč. DPH. Pro připojení přes WiFi je platný
náš aktuální ceník na internet.czfree.net - WiFi.Connection, pro
připojení ethernetem či optickým spojem (žádejte nabídku, rádi pro Vás
zajistíme) je platný ceník Optical.Connection.
Prosíme o urychlenou informaci o Vašem zájmu o naše služby, v případě že
nebude dostatečný počet zájemců o rozvoj sítě tak nebudeme další inovace
v dohledné době realizovat.
Rádi zodpovíme Vaše případné dotazy a přímo demonstrujeme novou
technologii v našem sídle Kováků 12, Anděl.
A ted k tomu, co se momentalne deje.
ve čtvrtek jsem mluvil s Deu. Tozvedel jsem se asi toto:
"5GHz jsem vyzkouseli a je ted na spoji smichov-tgnet, jede to super, 10Mbit FD a vyborne pingy i pri zatizeni. To same dame i na spoj na Dvorce. Akorat ted nemam cca 5000Kč na anteny."
Pak pozadavek viz mail. a prislibena realizace do dvou dnu po obdrzeni tech 5k.
A dnes mi volal majitel bodu Dornych, ze je ochoten si tech 5k u deu sam predplatit a tim umoznit v podstate okamzitou instalaci.
Doufam, ze se uz v tuto chvili spolu dohodli.
dalsi telefon s deu: "v pondeli koupim ty anteny a tak ve stredu nebo ve ctvrtek by jsme to mohli zprovoznit, ale mam moc prace."
Takze se uvidi. Jestli ze bude nejaky neohlaseny vypadek, tak se omlouvam, ale asi jsem o nem nebyl dopredu informovan. Tak me za to nekamenujte a teste se na super spoj na smichov. :-)
A jeste jedna poznamka:
kdyz uz to deu vse zaplati, tak si u nej aspon nekdo nejakou tu konektivitu zaplatte, aspon na vyzkouseni.
Díky
Sorry for this message. I don't speak czech language.
Is there any information in english or german available?
I want to be a member of the johny.czfree.net because for me it is the only possibility to get internet in Praha 4 Podoli.
thank you for your patience
Toni
v dálce vidím ap johny (což je moje AP) internet konektivita sdílená, několik megabitů, jinak ap vysílá na kanálu 10 johny.podoli.org (tam je wep, klič mohu poslat mailem) a na kanalu 13ct, bez wepu, essid johny.czfree.net.
Pokud by si mel problem pripojit se na ap dvorce nebo zvahov, tak na me muzes.... napis kdyztak maila, kdyby ses chtel konektit.
uvazuju o pripojeni, bydlim v Dvorecke 3 v nejvyssim patre, vyhled na opacnou stranu nez je ulice Jeremenkova. Vzhledem k tomu ze tam bydlim druhy mesic, nemam uplny prehled o okoli a o tom jak barak vypada z dalky, takze mam problem se na mape najit. Myslim ze ale na Dvorce primou viditelnost nemam, ale zase se mi zda, ze jsem celkem blizko a ze by to nemusel byt problem. Bod loner jsem zaregistroval do mapy. Myslite, ze je nejaka sance ?
Jinak pise se tu o moznosti pripojeni do internetu, odkazy na internet.czfree.net ... nicmene tam mam prazdnou stranku (mozna vypadek) muze mi nekdo podat nejake informace ?