problem je v tom, ze zatim nemam kudy se k nekomu pripojit - obklopeny baraky a stromy.
Bydlim u tenisoveho hriste a z my strechy je videt do kopcu :-)) (k Sokolovne a k Nadymyci).
Kdyz jsem vylezl na strechu byvale sporitelny, tak ten rozhled je o neco vetsi, ale nic moc - stromy stromy stromy
Myslim, ze by bylo mozne ziskat Urad proto, aby nam tam umoznil dat AP.....
tak jsem si procetl - hodne zbezne tenhle thread - precist ho cely je zrejme nad moje sily...
Par schuzek (fotky jsem videl) - vysledek jsem necetl (nenashel).
Byl tu navrh na zprovozneni infrastruktury a pak na pripojeni k Internetu. Mezitim se to zacalo nejak michat dohromady ...
Je nejaka infrastruktura ? Videl jsem jedno AP v Uhrinevsi ....
Je nejaky vysledek tech schuzek, nez ze je funkcni jedno AP ?
Kdy bude dalsi, ze bych se taky pridal ...
Mam take par poznamek o Uhrinevsi z hlediska Inetu:
- O antene na byvale Sporitelne jsem mluvil se starostou i mistostarostou - asi by slo, ze by se platilo jen za elektrinu. Urad je celkem nakloneny i vzniku obcanskeho sdruzeni.
- ADSL v Uhrinevsi je na spadnuti (lidi z Telecomu tvrdi 20.8.04).
- Draha (Ceske drahy telekomunikace) ma v Uhrinevsi polozena opticka vlakna pro komercni provoz
- Transgasnet nabizi (nabizel ?) 2MBit za 10kKc bez DPH
S cim muzu prispet :
- V zastupitelstvu ...
- Kdysi jsem delal (nestavel) routery (CCNA)
- Rekl bych, ze kompum docela rozumim - Linux ne :-( ten leda nainstalovat a zkonfigurovat na pripojeni k Inetu.
- Slusne spojeni na velkoobchody
- Znam lidi, co znaji lidi :-)
to je spish ftip - urady jsou vetsinou ochotny jen do te doby, nez po nich chce nekdo penize :-( - neni divu v dnesni dobe. Nemovite veci nejsou zas takovy problem, ale prachy ......
CDT jsem zminoval jako alternativu, protoze provideri mohou mit od nich jine ceny nez my (v podstate lidi z ulice).
Ja osobne si myslim, ze infrastruktura je to uplne nejdulezitejsi - nejlepe na jedne platforme :-). Internet je to uplne posledni.
Co se tyce obcanskeho sdruzeni, tak ja vidim jedinou nevyhodu v tom, ze se musi vest ucetnictvi a delat vyrocni zpravy - proste s tim je prace, na druhou stranu zase muze prijimat dary, ktere si firmy mohou odecitat z dani, ma urcity mandat na jednani s urady, ktere na ne reaguji pozitivne (zastupuji volice:-)).
Az bude sraz, tak to promyslime, cim driv tim lip, ale nejspis az po prazdninach.