tak na to stačí jen výpočet. Vezme se příkon AP a vynásobí časem zapojení, což je zpravidla nonstop., tedy 24 hodin denně.
Příklad - AP má 10Wattů, za 24 hodin je to 0,24 kWh , za měsíc cca 8kWh - krát cena za kWh a máme celkem směšnou částku ....
čili žádné zbytečné věci jako elektroměr za spoustu peněz.
Zdravím .. pokud by Ti stačil elektroměr o běžném rozměru což je na výšku i s krytem 20 cm šířka 11 cm a hloubka 12 cm tak Ti jeden mohu zaslat jen za cenu poštovného .Nedoporučuji kupovat takové ty nové přístrojové co jsou na DIN lištu.Nejsou seřizovatelné a tudíž je velký rozdíl proti normálnímu elektroměru.Vyzkoušeno.
IMHO merit tak maly odber elektromerem je kravinimum. Klasicky elektromer ma pri tak malem odberu vlivem mechanickych odporu velkou nepresnost, resp. prikon 5W s nim ani nepohne a na presnost mereni pri 10W bych nespolehal.
Ja osobne jsem to resil tak, ze jsem po instalaci za pritomnosti majitele objektu zmeril prikon laboratornim wattmetrem (Orinoco AP2000 s osazenym jednim slotem ma prikon < 7W) a dohodli jsme se na nejake pausalni uhrade. Samozrejme, toto je mozne, pokud narazite na rozumneho cloveka, dokazu si predstavit ze s blbcem je domluva podstatne slozitejsi.
Tak dnes se mi dostal do ruky opravdi "pidi" elektromer.
Ma to velikost 1 modul = jako jednofazovy jistič, novy, ne nejaka stada ku***.
Meri to mechanicky na posuvnem pocitadle, primo v KWh. Jen ta ceny je trosku "vyšší" nejakych 3.500,- bez DPH