Já si myslím, že to s tou pokutou nebude tak horké.
Vždy? v GL se píše, že to máš uvést do pořádku, pokud se najde závada. A až když to potom neuvedeš, tak ti nařídí zastavit provoz. O pokutě není ani řeč:-)
Je to jak s autem - nesvítí ti světlo, zastaví tě policajti, máš tři možnosti: opravit si to a nezaplatit ani ň, neopravit a zaplatit pokutu, odstavit vozidlo a nezaplatit pokutu a odejít pěšky :-)
Ahoj, mel jsem kontrolu CTU, mel jsem AP D-Link DWL-900AP+ na minimum, 5m RLA10 a sektorovku Andrew UNI-16. Zmereno 19,1dBm e.i.r.p. (na AP 4,7dBm + zisk anteny minus kabel) - povoleno 10dBm (20dBm je celkovy a ten CTU nemeri, meri spickovy v pasmu 1MHz, cili e.i.r.p.). Vysledek - 45.000Kč pokuta.
Petr
-20dBW je 10dBm, pokud mi namerili -10,9dBW je to 19,1dBm. Precti si GL, je to tam jasne napsany, ze je to -20dBW/1MHz. Pokud mas -10,9 jako ja, je to skoro desetinasobne prekroceny, soudit se muzes, ale budes mit smulu. Zmeri ti to na AP, vyjde jim takovy pekny graf (muzu taky ukazat). Je to jako kupka sena, vodorovne frekvence, svisle dBm. Cela plocha te kupky nesmi prekrocit 20dBm a nejvyssi bod v pasmu 1MHz nesmi byt vyssi nez 10dBm (pokud bys tedy mel antenu bez zisku...)
Nepsal jsem ten prispevek, abych se tu s nekym hadal, jen chci ukazat na praktiky konkurence (bylo to na udani) a ze CTU uz jenom nespi. A neni to v Liberci, liberecke CTU ma vetsi okruh pusobnosti, je to pro cele sev. Cechy.
Petr