Prosim Vas, ted mi jeden clovek rikal, ze je mozne udelat, nejaky pasivni repeater. ZE se daji zady k sobe dve anteny a jedna ze prijima signal a druha ho vysila. Vo je jako vazne mozne, pokud dam jednu antenu do mista se silnym signalem a druhou natocim do hlucheho mista, ze dostanu i signal tam?
Jak moc ho tam dostanu?
Jak silne anteny pouzit a tak?
Diky
to jsem procet, mam vsak jeste jeden dotaz,
sice uz jsem se na to ptal v tamtom vlakne, ale jeste to poustnu sem
musi byt ty anteny presne 180% zady k sobe, nebo jde tu vysilaci vychylit treba horizontalne o 45° a vertikalne o 30°.
Potrebuji totiz signal nasmerovat do ulice az do prizemi, coz by pokud by to bylo v horizontalni rovine asi nepokrylo, protoze by hlavni signal sel v urovni strechy.
jak je to se ziskem toho pasivu.
Muzu nejak prekrocit limity zareni, kdyz treba pouziju 30dBi sita? nebo to vyzari vzdy max. to co prijde z AP. Cili kdyz ma AP vsesmerovku 10dBi, tak at pouziju co chci vzdy to vyzari jen max, 10dBi?
Ahoj doporučil bych ti jedno anténu kterou budeš přijímat od vyditelného bodu si dej třeba do zákrytu na střechu tu která bude vysílat do ulice dej v obrácené polarizaci pod střechu směrem k tobě.
jinak řečeno mezi anténama je dobrý mít Fyzickou překážku Komín, hřeben střechy strojovnu výtahu apod.
anténu směr AP které vidíš ze střechy dáš např za hředen střechy na komín pod hřeben střechy na jiný komín dáš v obrácené polarizaci druhou anténu smerem do oken k tobě na linku doporučuji spíš středovku parabolu na smer do ulice pokud to není daleko tak třeba Quad od teb andrew. Je to nutný propočítat!!
zdravím Karel
Pekná pasivní retlansace je k vidění na Vysočanské ulici v Praze 9 poblíž node Kasik. na střeše tři středové paraboly.