Je škoda, že se tak často všechno hází do jednoho pytle.
Není Edimax jako Edimax, za dobu co se prodávají šlo na trh spousta verzí, některé se povedly a některé ne.. Vezmu např. ty 5-ti portové. Ty starší měly některé opravdu problémy s napájením, ale velmi zřídka.. asi 1ks z 10ti co jsem měl v rukách. Ty novější s chipsetem Broadcom BCM5325 mi běží asi 2 roky asi na 5ti místech a vůbec o nich nevím, co se týče propustnosti bez problému 10 MB/s do kříže mezi porty.
Mnohem tragičtější mám však zkušenosti s Ovislinkem, neustálé vytuhávání, zmatené chování portů, celková poruchovost. Počínaje 5ti a konče 16ti portovými kusy. Nehledě na to že z některých sprostě vypadávají RJčka ;-))
Dobrých a levných switchů je však na trhu dost, tak proč se omezovat na tyto dva výrobce. Dobré zkušenosti mám se switchi Corega a SMC, ceny jsou též za hubičku..
Zvlast patrne to je u prikazu X :2 -query remote_ip pri rozliseni 1600x1200, kdy mate prutok konstantni 3,5 mega/s v malych paketech z toho se slozi jakykoliv levny switch bez rozliseni znacky. Potom poznate, za co jste si zaplatili