Pokusil jsem se udelat YAGI podle navodu. Dodrzel jsem navod na roztece prumer a delku prvku. Tam jsem se trefil na delce prvku +-0.2mm a vzdalenost od sebe take dost slusne. Jedine zmeny ktere jsem udelal jsou, nedaval jsem prvky do hlinikoveho jeklu ale do plastove listy {v jednom navodu jsem to videl a i treba Aironeti antena je z plastove tyce} a nesehnal jsem medeny pasek pozadovane tlousky 2mm je jen 0.5m. jinak jsem vse dodrzel vcetne symetrizacniho clenu.
Mas pravdu je to skutocne vynikajuca antena . Tie rahna si dam vyfrezovat na NC freze,tycky si dam narezat a upravit na +/- 0.1mm na sustruhu a potom si to len doma poskladam.... Urobil som uz 25 kusov a vsetky bezia ako hodinky ( len nemozem zohnat mat. 5x2mm na dipol tak pouzivam 10x3 a ide to aj tak dobre ). Co sa tyka toho symetraku , myslim si ze ten povodny ako je v navode je skutocne velmi pracny na vyrobu ( min. hodina ) a tu istu funkciu plni aj impedancne prisposobenie pomocou polvnneho vedenia ( alebo tak nejak sa to vola ) z obycajneho koaxialu a tento sym. urobis za 10min.....
Su to super ant., ale mohli by mat mensi zisk zo zadu a este trosku vacsiu smerovost co by sa mohlo docielit pridanim nejakych prvkov za dipol.... Ked niekto vie ako na to tak by to bolo super takto dobru antenu este vylepsit....
Ja jen doufam, pri zde popisovanych desetinovych presnostech, ze prvky mohou mit prumer 6mm a nemusi byt 5,9mm, protoze k sehnani jsou jen ty s prumerem 6mm.
Jak sem drive ve svem prispevku napsal, pisu jak vypada mnou delana a popsana antena.
Antenu jsem nakonec opravdu zavrel do novodurove trubky, predni vicko sem lepil, zadni fixoval sroubky. Koupil sem za 150 kc upinadlo delane primo na pripevneni anteny ke stozaru (ma moznost nastavit i elevaci a je z materialu, co snad vydrzi povetrnostni podminky).
Antenu pouzivam mesic a zatim si nemuzu stezovat, i v desti mam porad stejny signal na pres 2km vzdalene AP.
Signal si vzhledem k ruznosti karet netroufam hodnotit, iwconfig pise linku 32/100 , win rika 70 %.
S kartama sem to mel uz horsi ZCOM provider nepodporuje, mel sem zatim DLINK 510, ted g520+ a snad mi konecne v linuxu pojede D520+. Kriz s drivery, ale to sem nepatri
Mejte se