Dneska jsem pripojoval bleskojistky a nejak nemam na pude vhodnou zem, kam to pichnout. Proto jsem se rozhodl pripojit je na nulak v zasuvce. Trosku me to hlodalo, ale tak nejak mi to prislo v poradku...pozdeji jsem ale dostal jeste "lepsi" napad, pripojit to na kostru kastle serveru, ktera je vlastne stejne vodive spojena s tim nualakem. Dotaz zni, jestli to necemu nevadi, pripadne (kdyz by to vadilo) zda by bylo v poradku to pripojeni do zasuvky...
Jasně když jsem to psal počítal jse že ten anténní stožár je samozřejmě uzeměn s hromosvodem . Takže ted už je to celé tak jak by to mělo být. Bleskojistka zabranuje přepětí na vstupu třeba i před bouřkou kdy je indukce do antény velká.
Mno bleskojistka je sice hezká věc ale mám takový vtíravý pocit že když to řízne do antény tak je to stejně asi jedno já osobně je používám"zkratové" a mám to spojený se zemnící soustavou"hlavně aby byla zrevidovaná" a taky asi hlavně kvůli pojišťovně.To samý přepěťovky
Článek je to zajímavý, ale jak mám dostatečně oddálit anténu od hromosvodu, když je střecha celá z plechu, navíc na střeše je jen jediný stožár, který je taky připojený. Pravda je, že stožár je natřený gumoasfaltem, držák antény je k anténě připojený přes plastový kryt (izolace vůči stínění ant. konektoru, při napětí blesku se to ale 100% prorazí.