Drákulo, jeden dotaz, co máš v těch mariánkách za anténu na SSID czfree.xxxx.drakula, protože si velmi dobře chytitelný ve Vřesině (okres Nový Jičín) a to je skoro přez celou Ostravu, nemohl by sis to nějak utlumit nebo tak něco????
No asi to nějak významné rušení nebude, ale signál byl celkem kvalitní, když uvážím že moje lajna z kraje poruby o délce 3km už není ve vřesině nic moc, ono ve vřesině už je těch AP celkem dost a dokonce i Eurotel tam něco má, takže je těžké posoudit kdo koho ruší a navíc mám infornace že u mě u Domu sester chce postavit AP Netopýr takže se obávám že za chvíli mi veškeré spoje odejdou.
predpokaldam ze vchazite z meho scanu z Vresiny
Mereno 24ISM Ferimex a BenQWL300 na strese domku ul. Zahumeni(Vresina).Podle mapperu vzadlenost 10,2km!!!!!
ja jen dopnim ze draculu chytam i na bazalech (to je asi tou videtelnosti je podle me na nej vyhled)
a tak na svem AP kousek od VSB EKF (a to uz je nize - prima videlnost podle me neni ale taky zadny "pouzitelny" tj. kvalitni ...)
No skoro, mám tam na Záhumenní ve Vřesině klienta a je to měřené u něj. Pochopitelně Drákula za to v podstatě nemůže, že je jeho směrem výborný výhled.
Tohle vetsinou neni az takovy problem, protoze je treba mirit aby ho clovek chytil .. Takze problem muze byt jen v pribuznych kanalech s antenou zamerenou smerem na nej ..
Kdyz se pouzivaji u klientu nejake hodne smerove anteny tak vetsinou nebyva problem s temito ap zaricimi z daleka
Btw taky ho chytam
V ramci akce Ronja (pripojeni AP Dracula - dr.maleho) bylo vybrano ze strany AP Filo&AP Slim 6000,-Kc a ze strany AP Dracula 4000,- Kc. Shake prevzal zatim 7600,- Kc jako zalohu.
Zbytek penez je u me v sejfu a bude pouzit k doplaceni Ronji...pripadne k nezbytnym nakupum spojenych s instalaci Ronji. Co zbyde...bude po vyuctovani vraceno....nebo rozhodnete co si za to koupite.
Akce p2p spoj AP Dracula - AP Vesko (radvanice) se ma takto:
komponenty na novy router, ktere dodali klienti AP Vesko: sitovka PCI 100M+CPU cel 466 + MB+gwap300+pigtail+andrew 24dbi. Ja jsem k tomu prihodil 256MB RAM, case, zdroj fortran 300w, hdd 2GB, chladic na CPU, 3 sitovky PCI.
Z chybi? Slozit a nainstalovat router.Pak treba promerit p2p spoje - pristi vikend
Chybi udelat venkovni krabici+stabil zdroj+natahnout cca 15m dvoulinky 0,75, a cca 30m UTP.
Veci do krabice nakoupim a poprosim Icemana o sestaveni.
Dne 30.05.2004 jsme delali preves a tahali optiku na Dr.Maleho. Staci dodelat par veci, ktere jsme my pritomni neumeli
Kdyz uz zminuji ronju...resim mensi problem. Jak napojit ronju na router ktery je od ni cca 30m? Ronja jak jsem snad spravne pochopil je AUI. Nahoru na strechu je vyvedene napajeni z PC a 2 UTP.Pokud by jste meli nekdo nejaky navrh....vite komu rict
Jo o tom jakou verzi potrebuju mam jasno....funkcni...problem je v tom ze dodatecne na strechu uz nic vic nedostanu...nez ty 2 UTP a napajeni.
Takze jedine Ronju na UTP...., ale tu asi nikdo jeste nema (
Hele ja ti to vysvetloval, ale asi si to nepochopil. To bude ronja na UTP, ale mezi tim prevodnikem a sitovkou muze byt MAXIMALNE 1m UTP kabelu. Co na tom neni jasneho? Jak predtim bylo AUI max 1m od sitovky tak ted je UTP max 1m od sitovky. Neda se natahnout 50m UTP a pak tam dat ten prevodnik, v tom je ten problem!
Uz to chapu. Jenom jsem mel predstavu, ze je to naopak...protoze koho vytrhne 1m UTP, ze?
Ale jasny...musim hledat reseni...protoze jinak je to na pikachu.