Zdravim,
jista firma me napadla, ze moje AP (potazmo ma antena) rusi svym signalem a prekracuje povolene limity a poslou na me CTU a bla bla bla...
Nekde jsem cetl, nekde tady na foru, ze pri standardnim AP (tj. neupravene) dva metry kabelu a pri pouziti jakekoli vsesmerovky, proste neni technicky mozne povolene limity prekrocit.
Muze mi to nekdo fundovany budto potvrdit, nebo vyvratit, prosim.
Pokud je to uplna pitomost, nekamonovat, pls
Krabat.
Mám spoj cca.5km Ovislink 1120AP a 24dbi andrew anténu+5m pigtail. Nastaveny to mám na 1Mbit a Tx.. highest. S tímto nastavením překračuju limity? Jde o to, že když cokoli uberu nejede mi to. Máme to tu dost hnusně zarušený, a když jsem měl slabší anténu, nebo snížil výkon tak to byla katastrofa. I tak mi to jede hraničně. Jaké je řešení?Viděl jsem vzorec že 18(tx level u AP+24(dbi anteny)= 42db=1,6W což je 160mW(povolených je 100mW.Podle toho vzorce bych k tomu AP musel mít db 26. Což je buď Low tx na ap s 12dbi antenou, nebo highest s 9dbi anténou. To se snad ani ty 24dbi antény nedají použít, aniž bych překročil limit! To fakt je dost málo! Jak se řeší tadle situace? Moc děkuji všem profíkům