UTP max 100m, potřebuješ akorát sí?ovku do PC. Žádná AVAYA. Domluvit to musíš se SlimmerCZ.
>všichni
Dneska měl Slimmer definitivně zprovoznit node Router Dědina. Zklamal mě. Přesto, že jsem mu dodal veškerou technologii (AP, kabel, anténu...) a na něm bylo sehnat jeden N konektor, který mu chyběl, selhal. Slíbil jsem mu, že když se dneska budu muset opět připojit modemem, tak s ním končím.
Budu se teď intenzivně věnovat napojení na páteř CZFree.Net-u. Dnes (včera) jsem to domluvil s Deem a Jirkou Hrbem (node JH-JH). Na všesměrovou anténu čekám už asi měsíc, DEU mi ji slibuje příští týden. Bude instalována na JAVA-II.
Čeká mě vybudování spoje na node JH-JH (cca 9km). Držte mi palce.
AP má homologační nálepku a je dodáváno s českým návodem, ve kterém je plné znění "Generální povolení k provozu v ČR" -generální licence č. GL - 12/R/2000, kde se říká - cituji: ...Zařízení RLAN pracuje v kmitočtovém pásmu 2400,0 - 2483,5 MHz.....
A v návodu se dále říká: ...Dostupných je až 14 kanálů. Počet kanálů se liší dle země použití. V České republice to je 13 kanálů....
Z tohoto důvodu je AP výrobcem v biosu blokováno pro použití pouze povolených kanálů, které jsou v dané zemi povoleny...
Ano, prošel jsem tu normu, je tam stanoveno pro zařízení RLAN frekvenční pásmo 2400,0 - 2483,5 MHz a pak je tam dlouhá tabulka, která diferencuje jednotlivé země v povoleném rozsahu použitých kanálů (Francie jich má strašně málo). Ta norma ovšem pojenává nejen o WiFi pásmu 2.4GHz, ale i o ostatních povolovaných pásmech.
Jen pro zajimavost, dnes dopoledne jsem na Strizkove zkousel vystrcit z okna plechovku s trychtyrem a chytil jsem mj. peer-to-peer sit s identifikaci DEDINA_2. Jen by me zajimalo jestli to je tam nekde u vas... Signal na tu vzdalenost (a na moji antenu) celkem slusny.
zdravim dedinare,
chtel bych se zeptat, jak bych se moh pripojit. Bydlim Pilortu 592/54, na Dedina router nemam primou viditelnost, stoji mi tam barak, ale mozna by to proslo (to bych kdyztak zmeril). V diskusi se trochu ztracim, spis bych potreboval s nekym zajit na pivo a probrat to...