1.Velmi se mi nelíbí politika strkání veškerých věcí ohledně netu do setnet. Proto bych rád získal nějaký hezký návod, jak to přepsat do debianiho standartu. Co všechno je potřeba udělat, abych získal debian konzistentní stav? Vím jenom o /etc/network/interfaces. Je potřeba ještě něco dalšího? Natáhnutí modulů v modules.conf? Mohl by mě někdo případně odkázat na nějaké zdroje(možná jsem jenom hledal špatně, ale nic pořádného jsem nenašel)?
2. Je nějaký způsob, jak instalovat manualové stránky k balíčku, který je již instalovaný? Něco jako apt-get repair balicek.
3. Co všechno je dobré změnit, poté, co nainstalujete czfdebian:
/etc/hostname
v /etc/inittab smazat start konzolí, bohatě stačí jedna, pro případ selhání sítě.
/etc/resolv.conf
/etc/networks
/etc/init.d/setnet - na vlastní sí?
Pokud mi něco chybí, prosím doplnit.
Nejlepší by bylo kdybych mohl přes den zavolat někomu na pevnou, kdo by mne navedl a lidsky polopaticky mi poradil a osvětlil co vůbec dělám, abych to příště zvládl sám...
Troufne si někdo? ;-)
Díky
PS: Můžete mi někdo poslat výpis z setnet, abych měl muster pro nastavení sítí, nat, firewall atd... ??? dík
Nastavit
v modules.conf aliasy eth z wlan karet na konkretni moduly
v /etc/network/interfaces nastavit auto start rozhrani a post install skriptu pro nastaveni (treba wlanu), adresy, site a brany a je to.
Proc to teda nekdo nacpal do setnet ?
Ma to nejaky zvlastni ucel krom toho ze je to pro lamy tak o 2% prehlednejsi nez interfaces?