Myslite, ze je dobry napad vrtat diru pro kabel do plastoveho okna? Jeste mam jeden dotaz: antena je za strechou (normalni drevene desky a na nich zrejme eternit), AP je kolem 400 m daleko. Bude problem se signalem kdyz ta strecha zmokne nebo kdyz nani bude snih? Prece jenom je to relativne blizko k AP.....
Do plastoveho okna se samozrejme da vrtat bez problemu, je to ovsem na uvazenou, myslim tim z estetiky, ja osobne bych to radsi vrtal do zdi, byt by ta zed mela treba i tloustku 45cm. Ten druhy dotaz trochu vice specifikuj.
To Kamilek: antena patri na strechu Problemy budou vzdy s vodou, snih bude jeste horsi prewvit ..
Nezbyva ti nic jineho, nez to odzkouset.. a nezapomen vysilat dle GL CTU
Ahoj potreboval bych poradit s timto: Na obr je schematko jak chci zapojit svou dom.sit. Muzou nastat tyto stavy:
1) na 1 PC bude VPN na VSB a na druhem nebudu chtit internet
2) koupim si treba konektivitu od CZFree, ale budu chtit aby mi internet sel na obou PC
Otazka zni jake vlastnosti (NAT, routovani .... moc se v tom nevyznam) budu potrebovat v obou pripadech na tech HW AP? Prip. jaky HW byste mi na to doporucili?
Myslim si, ze v tomto pripade se ani NAT ani routovani neuplatni. neni taky na cem, kdyz tam jsou HW jednotky, ze?
Takze oba body se daji shrnout do jednoho, (bo na tom stejne nic jineho nevymyslis). Spravce AP-czfree pozadas o 2 IP adresy pro oba kompy, jako vychozi branu nastavis, pravdepodobne, router ktery na tom AP je (tohle vse ti sdeli spravce AP). Obe PC v tomto pripade jsou rovnocene.
Nevite nahodou nekdo jaky kabelovy modem davaji u Karnevalu k userum a jestli to ma v sobe zabudovany router nebo neco pres co bych mohl zapojit vice PC tak aby na vsech PC jel net?
Da se nejak udelat to abych se i pri zapnute VPNce dostal na vnitrni sit CZFree? Vzdy kdyz se pripojim na VPN, tak me to nepusti na czfree. Musim se odpojit a pak to jde. Navic mam jako klienta ASUS 500b, takze je to jeste pres NAT.