Ha byl jsi rychlejsi nez ja.
Zakomentovany to bylo z duvodu ze jsem potreboval udelat uplnou mini verzi abych overil jestli to vubec muze behat na WL500b a pak jsem na to nejak zapomel.
Opraveno, prave se vyrabi 0.3, za chvilku to tam bude.
Tak jsem zkoušel obě modifikace jak ASUS 1.2 tak openwrt.
U 1.2 najdu wl500b na 192.168.1.1 ale nemuzu se prihlasit. Normalne se mi objevi "(none) login:" ale at zadam jen admin, nebo login admin, pasw admin tak se neprihlasim. Nebo jake tam je heslo?
U openwrt je to jeste horsi, kdyz to flashnu pres firmware restoration tak kdyz asus zacne bootovat, tak za chvili zhnasne LED PWR a vubec nenajdu ani IP od wl500b.
takze kdy flashnes openwrt.trx tak tam ma p.salek zmenenou ip addr na 192.168.0.1 - ta ledka zhasne po nabootovani (da se to vypnout)
po nahrati openwrt je nutne spustit script firstboot !
ve verzi 0.4 funguje jak wl (je tam i iwconfig) tak tc
Moc se toho nemeni, sem tam nejaky malickosti, tak proto tak rychle.
To ze zhasne ledka je nejakej defekt, to by sakra nemelo, mela by se rozsvitit po insmodovani toho modulu co to ridi.
Holt naslepo bez hardwaru se ten firmware dela fakt blbe.
Aha, tak doslo k nejakej chybe pri orezavani libc,
poopravim to.
Kazdopadne standartni firmware uz nebudu delat, ted uz pouze openWRT, protoze ma o mnoho vic prednosti.
p.salek:
Když si v /etc/init.d vytvorim soubor a do nej napisu "ifconfig eth2 up" tak se to neprovede, i kdyz ten soubor pojmenuju třeba S41net. Prosím poraď. Chtěl bych tam napsat aby se mi při startu změnily adresy rozhraní, přeplo do režimu klient, routováni atd...
BTW: někdy se když dám wl join 'aaaa' nepodaří připojit. vrací to wl nějakou hodnotu při úspěšném připojení? aby se dalo ošetřit, že když se to nepřipojí aby se to zkusilo znova?
BTW1: nevím jestli si něco dělal s tou PWR led, ale zase přestane svítit i v té 0.5.2.
narazil jsem na zajimavej bug - pokud je v asusu fw od olega nebo originalni tak tam nejde nahrat fw openwrt > 0.2 - jde tam nahrat pouze verze 0.2 ta totiz nemounti jffs2 (pri nahrani vyssich verzi se to hryzne) takze zatim to lze resit nahranim 0.2 pak dat firstboot a pak tam lze nahrat vsechny vyssi verze
TODO : chybi konrola po nahrati - jestli je jffs2 vytvorena nebo ne
usbflasky se mi nepodarilo rozchodit (nekde asi blbe v /dev ???)