Tak jsem dneska ve 21 hodin jel autem po Běchovicích a narazil jsem na chlápka, kterej měl v levé ruce obrovskou anténu a v pravé notebook. Anténou mávál pořád někam směrem na Újezd, třeba se tedy ti co CZFree bezpodmínečně chtějí konečně dočkají. Abych řekl pravdu tak já sám jsem taky zvědavý, jaké další služby krom internetu se v CZFree skrývají.
Nazdarek,
pred nedavnem jsem se prestehoval do Ujezda a zjistuju, ze tu nemate vubec pripojeni do CZFree :-( a tohle forum je taky docela mrtvy. Mam docela dost kamaradu ve svem puvodnim bydlisti, kde Czfree uz pres rok funguje a takle s nima nemuzu rozumne komunikovat. Mate tady docela fungujiciho lokalniho providera internetu Ujezd.net, neni sice nejlevnejsi ale spolecna konektivita by se od nej asi dala poridit a jsou i dalsi moznosnosti kdyby ne. My jsme meli sdilenej magabit a kazdyho to stalo tak tri kila mesicne.
Ptam se, nemate nekdo zajem spolecne budovat tady v Ujezde pripojeni do CZfree? Znam tady v okoli par lidi co by do toho sli taky.
Nejlepsim resenim v Ujezde a okoli by byla "asimilace" Ujezd.Netu, protoze ma rozsahlou a funkcni infrastrukturu a asimilaci se v principu nebrani. Nicmene takova "asimilace" by musela minimalne zachovat funkcnost site pro stavajici klientelu.
Nemuzu za nej mluvit, ale co vim, tak pokud by Ujezd.Net investoval cas do rekonfigurace site, praci a zrejme i nejaky novy HW, vyzadoval by spolupraci lokalni komunity ve smyslu prispeni podstatnou casti HW i potrebne prace, coz se komunite nemuze nevyplatit ve srovani s tim, kolik prace, casu a HW by stalo vybudovani paralelni infrastruktury, zvlast vzhledem k zaplneni 2.4GHz WiFi pasma.
Jsem ochoten pomoct s konfiguraci routeru, pokud budu v .cz, nicmene cela akce by mela smysl pouze, pokud by se v ramci lokalit pokrytych Ujezd.Nettem nasel dostatek lidi, kteri by byli ochotni se do tvoreni spolecne site aktivne zapojit. Zatim to bohuzel casto koncilo v okamziku, kdy byl zajemce o CZF v Ujezde dotazan na moznost jeho prispeni v ramci lokalni komunity, ktera je pro existenci CZF nezbytna. V poslednim pripade se zajemce ani nebyl schopen zaregistrovat v mape ...
Naposledy upravil Fyzik 02.05.2004 v 23:50
02.05.2004 v 23:46
Urbi
Newbie
Otevreny dopis firme Ujezd.net, Praha 9 - Ujezd nad Lesy.