Trochu jsem se informoval o tom, jak často je nutné nabíjet SIM karty, popřípadě jaky paušál použít.
Go karta vydrží bez nabití 18 měsíců
Twist karta 13 měsíců (12 + 1 varovný)
Oskarta 6 měsíců
Výhodou je možnost nabíjení přes on-line terminály Sazky, kde je minimální částka tuším 200 Kč.
Tarif od Oskara za 10 Kč měsíčně, vydží neomezeně dlouho, ale chodit se složenkou za 10 Kč na poštu mi příjde zbytečné (nehledě na pošt. resp. bank. poplatky)
Jako velmi dobré řešení se mi jeví tarif Tandem od Eurotelu. Ke každému "čistokrevnému" paušálu si dotyčný zákazník smí vzít minimálně 2 Tandem karty. To jsou sim-karty s nulovým měsíčním poplatkem, které bez aktivity vydrží neomezeně dlouho. Pro případ vloupání do AP lze zamezit ohromnému účtu za telefon zablokováním odchozích hovorů a SMS na ústředně za jednorázový poplatek 200 Kč.
My například Tandem kartu používáme v GSM modulu od zabezpečovačky už rok a půl a zatím nebyl jediný problém.
Tak to jen pro info. Kdyžtak mě někdo doplňte, prosím.
Gesendet: 16-2, 2:14
Když uchopím svůj blýskající se meč a vezmu spravedlnost do rukou svých, msta na nepřátelích mých vykonána bude, msta na těch, kdož mne napadli. Ó Pane, veď ruku mou a počítej mne mezi své svaté.
Vemte jakejkoliv GSM foun co ma vystup na bondovku a umoznuje, aby po par zazvonenich se sam zvedl.
Misto repra bondovky dejte 8870 ve spravnem zapojeni a
vystup pin 15 je log 1 (TTL) a na ten dejte relatko (pres transistor) pro napajeni nodu (wifi, PC atd).
Vytocite cislo, foun se zvedne a vy DTMF dialerem
pipnete ton po dobu cca 5 vterin pro HW reset.
Pri jakemkoliv dekodovani DTMF tonu se na pinu 15 objevi log1.
Schema nekde mam na hadru a dodam.
Cela sranda je do 200,-.
A nemusi se nic programovat.
Lze to zapojit na bezdratovy telefon, vysilacku (i CB) atd....