ad apt-cdrom, dulezite je, aby apt vubec vedel, ktere zarizeni je cdrom, standartne se mounti cdrom pod /cdrom a tak ji hleda tam, pokud ji mas jinde a mas ji primountenou, musis dat apt-cdrom -d /mountpoint -m add, a bude to ok, to -m je dulezity, jinak vyhodi chybu, jelikoz ji odmounti a zkusi ji primountit zpet (coz v pripade zes to delal rucne se mu nepovede).
co se tyce zdroju pres web, tak pokud ti funguje ping, pripadne nslookup na ftp.debian.cz nebo jiny mirror, a skoncis stejne na 0%, tak na 99,9% za to muze firewall, do toho 0,1% se vejde blbe nakonfigurovanej router nekde po ceste od tebe k ISP (jelikoz jsem nepotkal zadnyho ISP, co by blokoval klinetum pristup na HTTP, potkal jsem akorat providery, co blokujou pristup na HTTP port klientskych pocitacu)
mám následující problém:
Začínáme u nás postupně stavět takovou docela malinkou wi-fi sí? - no a samozřejmě hned je tady problém. Chtěl jsem použít pro náš router CZF-Debiana, ale ouha. Ze ze začátku všechno vypadalo hezky, nějak sem to podle Deu-ova návodu nainstaloval, potom sem z tama vyhodil quaggu(dpkg --purge quagga-czf) protože chci zatím používat jen statické routování, zrušil sem odkaz na ni v rc2.d dopsal sem defaultní routu do /etc/init.d/setnet, kde sem také modifikoval nastavení podle nějakého vzoru co byl tady ve fóru tak aby jely wifiny, no a samzřejmě taky jsem jim přiřadil IP adresy. Pak sem to restartoval a doufal, že to pěkně pošlape a všichni budem spokojení.
Bohužel spokojení nejsme. Pingy jedou ze stanic v lokální bezdrátové síti na všechny sí?ovky v routru, stejně tak to funguje i z domovního ethernetu, bohužel ale na venkovní adresu se to nedostane.
Potřeboval bych poradit co je ještě potřeba kde nastavit aby to fungovalo. Jo routování mám spuštěné (echo "1" > /proc/sys/net......)
ještě pro doplnění :
wlan0 IP 192.168.200.213 - karta, kterou se připojuji ven
wlan1 IP 172.16.2.1 - karta lokální bezdrátové sítě
eth0 IP 172.16.3.1 - karta domovního ethernetu
netmask všude 255.255.255.0
první router (na který už se nedopingnu) za mno je 192.168.200.1
Byl bych fakt rád kdyby mi někdo pomhl - mám tady už pár lidí kteří na tom visí a je to docela nepříjemné jim to tak nějak vysvětlovat.
P.S.: Nemohlo by to nějak souviset s tím IPV6 co se tam nějak motá. Já o tomhle vůbec nic nevím. Tak jestli je to tím poraďte mi jak to vypnout.
Ahojky, jsem jedniny clocek, kteremu
skript standard nebo tak nejak spousteny cronem dava do syslogu takoveto hlasky? CZF Debian 2.4
Apr 18 03:25:02 Ayanami kernel: VFS: Disk change detected on device 03:00
Apr 18 03:25:06 Ayanami kernel: VFS: Disk change detected on device 03:00
Apr 19 03:25:01 Ayanami kernel: VFS: Disk change detected on device 03:00
Apr 19 03:25:06 Ayanami kernel: VFS: Disk change detected on device 03:00
Pouzivam CF128, pokud to ma nejaky vliv
Mam takovej zadrhel,
na jednom z routeru je CZF debian a po case to udela vzdy pri pokousu o pripojeni pres ssh po prihlaseni tohle.
Welcome to CZF Debian Linux, versatile distro for CZFree.Net !
The programs included with the CZF Debian GNU/Linux system are free software.
CZF Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent
permitted by applicable law.
/bin/bash: Input/output error
Connection to 10.108.3.68 closed.
a konec.
Vubec netusim cim by to mohlo bejt.
Na routeru je 128Mb pameti, jede to v 64Mb CFkarte v ide redukci.
Vzhledem k chybe o ktere pisu vyse, je docela dobre mozne ze se vycerpa veskery dostupny ramdisk a volne misto (jak pise peter) - ne ovsem vlivem quagga logu ale vlivem syslogu, messages a debug ktere se nerotuji.