chci se pripojit k Wifi síti CZ -free jenze to nejde, pochopil jsem z prispěvků, že mám-li ASUS WL500b tak budu muset flashnout firmware.
jinak jsem bez šance.
Jak nejjednodušeji to mám vyřešit . Když linux vůbec neznám. Díky moc za radu
Asi by to chtělo už nějakou tu stránečku, která by se krásně aktualizovala a nenutila začínající uživatele(většinou navíc i Linuxový Newbies) pročítat tady to hrozně těžký čtení. S hezky aktuálním HOWTO ...Věrte mi, jsem docela zkušenej(můžu-li se tak označit), ale to co je tu za čtení sem byl trochu dezorientovanej, když sem to četl od začátku...je to prostě strašně rozháraný a moooc informací(což někdy není ku prospěchu věci-analogie:Proč jsou Linuxový distribuce tak složitý?Protože obsahují až moc věcí;-)))))). Jako-by se tu řešilo milion problémů naráz(vlastně tomu tak asi je)...takžééé...Techniku, co ty na to?
Ad bridge: někdo se mě ptal na problém transparentního bridge u Linuxu. Nevím, kde by mohl být problém. Pokud umí obě sí?ovky promiscuit mod, tak by neměl být(moje původní otázka byla zda to defakto umí sí?ovka-lin drivery ve WL500g???) Samozřejmě, že Arp proxy je řešením v případě problémů, ale i pár jich vyvolává.
Ad rychlost: je sice příjemný, že to "umí" 2MB/s, ale chtělo by to reálnější testování....chápu, že to nejde hned-není čas ani sčím testovat-tak třeba až bude,jo?.
Shrnuto: pokud nebude mít toto zařízení blíž k uživatelské přívětivosti a tedy možnost ho nasadit právě u newbies, tak nevidím důvod proč ho kupovat. Zatím. Takhle by to způsobovalo akorát problémy při provozu, který si většina lidí nemůže dovolit(pokud si už nehrajeme, ale opravdu něco provozujeme)
Nechci hrat chytrolina, ale pro 90% lidi by stacil navod jak flashnout gecko do becka (coz se v tomhle threadu najde) a moznost zapnout klienta ve webovem rozhrani.
tohle vlákno čtu a čtu a nabývám pocitu, že možností jak udělat WL500
koncovýho klienta je mnoho. Jenže čim déle to čtu tim mám pocit, že se
v tom utápím, a to mě pak bude ještě čekat 1 asahat okolní AP ruzných
proviaderu, což u jiných typů připojení není, a pak ladění anteny.
Proto pro začátek hledám ten nejjednoduší způsob jak z 500b udělat
klienta, popřípadě jaky soft je nejlepší na prozkoumaní okolí .a pak snad
moje vědomosti o trochu zesílí na to ladění antény. jinak díky všem za
reakce.
CHtel bych si pred tim nez se zacnu pripojovat do CZFree vyzkouset rozchozeni klienta v praci.Najde se mi to AP co mam nad kanclem - ale ouha - ja bych potreboval jeho IPcko - ale to ted nezjistim,az v pondeli - a tak dlouho a cekat nechci.Da se to nejak vyzjstit,nejaky sw?
Dekuju
Někdo mi v jiném treadu říkal, že je možné k mému WL-500b připojený na AP v síti CZF v klient módu připojit i další PC s wireless kartou blízko (cca 8m) mému WL-500b (pro lokální WLAN). Jde o kartu XI-626.
Dle návodu jsem začal do příkazových řádku opysovat to co je v návodu
a protože nemám ještě zvoleného proviadera který mi bude poskytovat
služby internetu ( ale všichni jsou na páteři czfree) zadal jsem tedy
"wl scan" a posleze" wl scanresults" ale nic zřejmě něco dělám špatně ale co skoušel jsem i APtest ale ani on mi nic do grafu nevpíše. zřejmě něco jsem někde nepřepnul či co a teď již prostě nevím. nebo že sem ten signal nedoletěl ani na 1 procento?
Dokavad je asus nepripojenej k tomu APcku co tu mam nad dverma a tudis ma IP 192.168.1.1 tak na nej muzu prez telnet i prez prohlizec do administrace.Ten soft " Device Discovery " mi asuse najde,dostanu od nej IPcko.Pak se mi konecne podarilo aby se pripojil - krasne to dostalo IPcko,ten program ho porad videl - no nadhera.Ale - nedostanu se na nej ani prez Telnet,ani ho nepingnu :( - Ale z jinyho pocitace kterej je na normalni siti tak asuse pingne,prez Telnet se k nemu prihlasi a i prez Telnet pingne google i cokoliv jinyho.Von proste prestane komunikovat s mim pocitacem,IPcko nedostanu - Ale ten program ho dycky najde.
Tusim zradu v nastaveni sitovy karty,ale uz nevim co.
Dekuju
PS:
V jakym modu to musi bejt? Home Geteway,router nebo AP ?
Ma si asus IPcko najit,nebo mu ho mam dat pevny?
Pokud tam zadam to "brctl delif br0 eth2" tak se mi to nikdy nepripoji :(