zdravím, chci se zeptat jakým způsobem je možné sdílení účtů pro připojení k ïnternetu. Trochu Vám to zkusím popsat: Máme 5 pc na lokální síti propojené přes switch (1pc=1 rod. dům, dále RD) na 1 RD je umístněna mikrovlna (namířená na providera) se zabudovaným routerem, který je napojený na naší sí?. Každé PC mám pevnou IP adresu přidělenou providerem. Vím, že je to složité, ale bylo to nutné, protože tak má každý svou fakturu a nejsou žádné neshody s placením. Chci se zeptat, jestli je možné za těchto okolností nějak softwerově dosáhnout toho, abychom mohli využívat kapacity ostatních uživatelů na lokální síti tzn. např. že když bude v daný čas sedět u pc pouze jeden člověk, tak jsou ostatní linky nevyužité, takže by mohl je 5xrychleji než když je plně zatížená sí? ?
...UFFF, doufám, že jsem to napsal srozumitelně :-) díky za každou pomoc
Nejjednodusii by bylo dohodnout se s providerem na spolecnem nakupu vetsi konektivity (bude levnejsi) a tu si rozdelit jak chete. Hodite si tam nejaky router.
2drakula:
Nemohu souhlasit, pokud si me nepochopil, je to tvoje vec. Me reseni mi prijde optimalnejsi, snizi se naklady, a sprava bude v rukou uzivatel a ne providera.
add1) irelevantni, navic se jedna jasne o vyuziti nevyuzite kapacity.
add2) irelevantni
Budes li mi chtit jeste neco, vem to radsi PM, nehodlam zde rozvadet nesmyslene pseudodebaty.
....k veci> bud ti pomuze prvni odpoved (domluvit se s providerem na nejake silnejsi konektivite, posadit za mikrovlnu router a konektivitu si delit), nebo pokud to nepujde, tak jedine nejake hardwarove zarizeni, ktere funguje jako managed switch, ktery bude konektivitu pro jednotlive IP brat jako jednu hlavni a ostatni zalozni a mezi jednotlivimi IP bude prepinat, tzn nebude brat tu co je rychlejsi, ale vsechny bude spinat na jednu VLAN, ktera se bude maskovat a tu pak naroutujete na vlastni podsit 5-ti scotu...teda jako PC..
.. ale obavam ze cena managed switche presahne pozadovany efekt...