tak se mi vcera vecer konecne podarilo po nekolika predchozich vice ci mene uspesnych pokusech se pripojit a rozvest pripojeni po dome. Diky StB za telefonickou a mailovou podporu a Ziikovi za nocniho Debiana :-)))
Nod Kolvir je tedy pripojen, nasledovat budou, doufam, jen kosmeticke upravy.
Nazdar,
Tak sem si precet stranky o nodu. Stedenti opravdu nevedeli co to tam leze za magora po strese. Ale podivam se ve svyhromade CDcek s fotkama jestli tam nemam nakou fotku toho magora .
no ale jak sel cas, tak sem se postpupne prkousal ke svy notebooku. A pak sem si vsimnul i ty anteny a zjistil co to je. Uz chybela jen wifi karta. Pak ale notebook exnul a nezbylo nez na wifi zapomenout. Cas sel, par brigad a podarilo se sehnat novej notebook a pucit wifi kartu. Vzhledem k tomu ze vetsinu vyucovani travime ve tretim patre a antenu mame skoro za oknem, tak sem se driv pripojoval (asi mesic zpatky) a vsechno OK(jenom ste mohli tu antenu stocit trochu smerem dolu )Nicmene wifi kartu sem musel vratit. Ted mam momentalne uz jinou. A ta zatvrzele odmita zjistit si z DHCP servru svoji IP a jiny "zbytecnosti". No na jinejch APckach problem nema. Tak by mne zajimalo, jestli je chyba na my strane, nebo na strane spadlyho DHCP daemona, nebo vlivem pomerne nekvalitniho signalu?
PS: Kazdopadne dik za skvelou zabavu na hodiny dejepisu a ZSV.
PSS: Resil sem moznosti pripojeni doma(u tanciciho domu), bohuzel od strechy mne deli asi 4 patra po 3 metrech.
rád bych se připojil jinak než přes dial-up.
Při upgrade Pc jsem zakoupil MB Asus na kterém je Wifi karta WL-127. Mám šanci se na tuto kartu připojit do CZfree?
Při pokusech s PC vokně jsem zachytil SSID: net01, kanal a CzFree.net.arbesak.
Ze střechy bych asi viděl i Újedz.
Jak dlouhý je možno udělat kabel k anténě? Střecha cca 12 metrů.
Prosím co nastavit - soft original Asus ver. 1.8.2.1.
Zdravim,
mam obdobny problem, jak pise vyse georgeino. Mam notebook s WiFi kartou a rad bych se pripojil na net z nasi uzasne skoly ve Zborovske. V coz jsem puvodne ani nedoufal, ale to, co jsem se docetl tady, me povzbudilo, takze jsem to ve skole taky zkusil. A zjistil jsem, ze spojeni je dobry (i ve druhym patre je ta antena dobre z okna videt ), jenom se proste nemuzu pripojit, protoze nezna IP a dalsi "zbytecnosti". tak bych potreboval radu, co udelat, co nastavit, aby to fungovalo. Neco jsem nastavovat zkousel, ale nejspis spatne, protoze to nic nevyresilo:(. Tak doufam, za mi poradite, abych taky mohl v ty skole delat neco uzitecnyho
jo, s kolegou georgeinem jsem se pokousel spojit mailem a PM, ale bezuspesne, tak to pisu sem. doufam, ze mi tu nekdo poradi
Nadhera! tak konecne jsem mel prilezitost to znova vyzkouset (taky si ten notebook nenosim do skoly porad). Prave jsem se pripojil a je to skvely - nejspis ho sem odted budu nosit castejc. Diky za tak prihodne umisteny AP. Skoda ze uz na ty skole moc dlouho nepobudu, takhle bych jeste par roku gymplu vydrzel dobre.
Ahoj vsem, mam dotaz.Rad bych se pripojil na net a potrebuju vedet,co je k tomu potreba.Bydlim ve stefanikove ulici hned vedle Svandova divadla v 5tym patre.Kdyz zapichnu do poce WiFinu,tak mi NetStumbler najde ujezd3.czfree.net , ale myslim,ze nemam dobrej signal...moc se vtom programku nevynam.
Cauky, jsme v CZFree jiz pripojeni ale mame spatnou viditelnost na Dvorce prez ktere se pripojujem.. zato dobre vidime na ESSID:"ujezd3.czfree.net" ale je to dal.
chtel jsem se zeptat zda li je mozno vyzkouset jestli pripojeni prez vas bude lepsi nez prez Dvorce... ??
Diky