O víkendu jsem instaloval dvě antény 4*4 ("čtyři sestry"), ale vísledek je zklamání. Dosah signálu od AP je tak 100 metrů, po výměně za plechovku od párků asi 600 metrů (měřeno notebookem bez externí antény)! Nejspíš jsem je špatně spojil dohromady - a to tak že dvěma úsekama kabelu RG62 (93 Ohm) o délce asi 20 cm. Spojil jsem je spájením a od spoje vedu 5 metrů RG58. Nevím kde dělám chybu....
Předem dík za odpověď.
No jasně, ale my potřebujeme fakt jen sektor - asi tak 160° - na druhý straně je druhý AP, tak aby se nerušily..... Jo a kdyžtak jakou všesměrovku - tu dělanou z kousků kableu H1000 nebo něco jinačího???
No výměna za RLA 10 bude asi nutná, nicméně to znamená radikálně zvětšit otvor z průměru 8 mm tak na 14 mm což do ocele 4mm asi 5 metrů nad střechou není až tak jednoduchý..... Nedal by se nějakým způsobem zvětšit zisk tak o 3 - 5 db????
Jo, o tomhle jsem taky uvažoval - akorát v Plzni nevím kde ho koupit - a kvůli 5metrům je hloupý si ho nechat poslat (poštovný a balný bude dražší než ten kabel...).