Ahoj všem,
mám takovej lamerskej dotaz, ale byl bych moc rád kdyby mi na to někdo odpověděl.
Problém: Mám doma Asus wl 500g a inet od karnevalu(kabelová tv) a ten po mě chce abych nastavil DNS servery atd. a taky proxy server (v tomhle případě proxy.karneval.cz). Jenže nevím kam ho mám nastavit, aby to všechno fungovalo ? Na Asusu sem žádný takový nastavení nenašel.
WL 500b/g vypada jako zajimave zarizeni se spoustou moznosti. Pro nove prichozi se ale da optizne z orientovat. Neudelal nekdo (neplanuje udelat) jednu aktualizovanou webstranku s odkazy, firmware, navody a tipy k tomuhle super zarizeni. Usnadnilo by to zivot nejen novackum. ;-)
Neexistuje krome for jiz takova stranka? Takovy startovni bod odkud najdu firmware, dalsi zdroje a prehledne odzkousne navody? ;-)
BTW
Ve svete satelitu mi to dost pripomona linux-based prijimac Dreambox. Take linux based "embedded" zarizeni se spoustou rozsireni, uprav a fungujici komunitou nadsencu. ;-)
Můžete mi prosím někdo poradit ohledně WL500g?
Problém je následující, máme 2 ks WL500g z toho jeden je nastavený na režim hybrid a je u něj všesměrová anténa. Druhý je nastavený do režimu WDS, oba byli nastavené na 1 kanál a fungovalo to skvěle, AP mezi sebou jeli 2MB/s. Bohužel jen do doby kdy sme připojili první 2 klienty. Pak to fungovalo když kopíroval 11Mbit klient z AP co mělo všesměrovku 500-600KB/s, stále pohoda. Jakmile se ale začne kopírovat mezi AP, klesá rychlost připojení u 11Mbi klientů na 5.5, 2, 1 Mbit při stejné síle signálu (ve windousech 3z5 čárek) Je to tím že jede všechno na prvním pásmu? pokud hodím na AP s všesměrovkou kanál na auto a na tom co je nastavené na WDS auto, tak se vůbec nespojí. Když posouvám pásma na AP s WDS režimem na 3, 6 nebo výš, je to přenosová rychlost a pingy horší. Nevím jestli jsem to popsal dobře, ale budu vděčný za jakoukoli radu