Vočka vidím bez větších problémů. Spojení s krkem bude asi horší, protože mezi náma jsou stromy. Za cca 14 dnů koupím WiFinu a pak sem napíšu co všecho jde vidět. Závěr prozatím je ten, že by neměl být problém se připojit a? tak či onak (zvažuju ještě něco).
moje poloha je horni cast Benic (prima viditelnost Uhrineves asi 1 km)
Take vidim tv vysilac Zizkov, Cestlice, Pruhonice, Kolovraty, Lipany v daalce Ricany.
Chtel bych se pripojit.
Gesendet: 16-2, 2:14
Kartu Edimax nekupuj... je to sr*c doporucuji z mych zkusenosti XI-626 nebo nejaky hw ap co umi klienta, klidne uz toho edimaxe...
koukal jsem do mapy a jako datovy spoj by to byt spatne nemuselo... ale tim padem bys potreboval 1x PC, 1x vsesmerovou antenu na pokryti okoli, 2x sito na spoj do Rican a k nam - inet by si bral ze Rican stejne jako nekteri z nas... jelijkoz budes patrit do naseho cloudu tak muzes pocitat s nejakou podporou - viz treba zmereni signalu (domluva samohrejme nutna..)
PS: pokud budes mit nejake otazky tak me muzes kontactovat na ICQ.. ale pocitej stim ze obcas fakt nevim kam driv skocit... takze necej okamzite odpovedi
1) Je uz Uhrineves pripojena na czFree.net?
2)Je tu nekdo, kdo by u me v Benicich nejak levne zameril signal? Akce: Vymenim zmereni signalu za pajku
3)Ve vesnici jsem vylepil dva letaky (zastavka MHD a "systemova nastenka" u fotbaloveho hriste)
4)Byl jsem za userem "ziravina" kterej je taky z Benic, ale nebyl doma. Dal jsem mu do schranky vizitku a letak tak mozna...
5)"Velke" AP mit nemuzu, na "male" nemam penize. :( takze mi nezbyva nez vyuzit nekoho v dosahu a jen se pripojit.
6)ozvete se prosim nekdo na pm nebo mail, potrebuji trochu pomoct se zanesenim sveho bodu do mapy. Zkousel jsem to presne podle navodu ale nejak se mi to nepodarilo (pro moji lokalitu asi neni nafoceny podlad)
Diky vsem.
Gesendet: 16-2, 2:14
Jelikoz na tom pobezi linux tak se nemusis bat ze tam nekdo bude chodit.... max jen prinejakem velkem vypadku... vse se da spravovat nadalku... ty se jen naucis jak to jen nahodit kdyz to padne aby se pak nekdo mohl nadalku pripojit a dat to zase dohromady...