Ahoj,
jak tedy postupovat, aby to bylo co nejvíce NEJ? Nakoupit od každého odporu více kusů a napájet ten s nejmenší tolerancí? Týkají se tyto odchylky pouze SMD odporů nebo i kondenzátorů či jiných součástek?
Chtěl bych si nechat tyto plošňáky vyrobit, možná bych uvítal i osazení všech SMD, i když bych to asi také zvládl - alespoň bych měl jistotu, že ty tolerance opravdu sedí.
Nenašel by se někdo, kdo by vzal na sebe nějakou "hromadnější" výrobu? Klidně bych to vzal i na sebe, ale jsem z Již.Čech, takže by se platily zbytečné dobírky a té práce s tím...
lama dotaz: jak se rozezná SMD kondenzátor od SMD odporu?
Ahoj,
prave ze tech odporu jsem mel vice, a vsechny jsou ujete o stejnou hodnotu. Tyka se to jen nekterych hodnot odporu, kondenzatory jsou presne podle me velmi. Ale cele to funguje i s tema ujetyma hodnotama.
Plosnaky jsou pry zadany u Kohouta, takze tam budou masky.
SMD odpory maji na sobe nejaka cislicka, podle kterych se pri trose stesti da odvodit jejich hodnota, ale stejne je radsi premeruju merakem.
SMD kondenzatory jsou cele v barve keramiky a bez meraku kapacity si neskrtnes. :( Reseni je koupit kazde hodnoty jiny pocet ks. a podle toho se orientovat.
a je tedy moznost poslat na konkterni adresu nejake penize a oni mi nejaky cas poslou osazene plosnkaky, ktere jen spojim, vsadim do trubky a pojedu (vice mene)?
Co jsem koukal na stránky kohouta, tak nabízí pouze výrobu plošňáků. Navíc tu někdo psal něco v tom smyslu, že např. plošňáky od bučka jsou mnohem kvalitnější. Nejsem si jistý, jestli by to rovnou třeba někdo s nich neosadil. Jak jsem už napsal, stačili by mi bohatě jen SMD součástky.
Já jsem taky pro hromadnější objednávku, raději připlatím za kvalitu, takže nepájivou masku, možná i servisní popis, kvalitní materiál...