droopy - mozna by ses mel naucit cestinu to za prve, za druhe neminime na czfree vydelavat. Proste radeji budu mit silnou linku placenou z poplatku vice clenu a za mene penez nez slabou za hodne penez. To je cele. Preber si to jak chces a treba nas node ber jako dalsi gw.
Predavani mezi jednotlivymi AP skutecne roaming je, alespon to tak oznacuji v datasheetech od AP, ale je to jen slovickareni. Dulezitejsi je,ze nam chce nekdo filtrovat packety do jinych GW,protoze by nas radeji donutil pouzivat jeho GW pro snizeni nakladu,ze?
2deu:
že je to náročné na čas to je pravda, na druhou stranu to není zase tak šílené. Prostě se musí dojit k určité dělbě práce, někdo je schopnější organizátor, někdo zase lépe umí pracovat s hw a sw, takže v tomhle není problém (nesmi se samozřejmě člověk snažit zastat vše, to by se z toho asi zbláznil )
2cijoml:
zlepšit češtinu - no každý se může zlepšovat to máš samozřejmě pravdu. Myslím však, že důležitější než forma je obsah......
To že tady chceš rejžovat je prostě z tvých vlastních slov lehce vyvoditelné, takže se moc nerozčiluj. Naštěstí je v czfree dostatek rozumných členů, kteří podobné praktiky odmítají jako já.
---------------------------------
Domnívám se, že Deu vystihnul přesně stav věcí a také dostatečně osvětlil, že Tu nedochází k nějakému "vydělávání na přeprodeji konektivity". Všem nespokojeným - pokud můžete, udělejte druhou gateway a nabídněte svoji nabídkům - zájemců určitě bude stále dost.
No ještě abych dodal, tak co konkrétního nám zatím přineslo sdružení, tak je to především usnadnění jednání z úřady, družstvy, teplárnou apod.
Vzhledem k tomu, že většina bodů je plánována na panelácích, která jsou většinou vlastněna družstvy, tak je to jednoznačné plus, kdo nejdenal s byrokaraty na družstvu, ten nepochopí.....
Chlape, ja zadnou gw nevlastnim. Jen jsem clenem jednoho node, ktery vlastni AP a pripoje dalsi. Jelikoz financni toky jdou zcela mimo mne, nemohu na tom ani rejzovat. Proste si stojim za svym nazorem
Proste konektivitu do internetu stejne musi nekdo kupovat nekdo se musi starat o preuctovani poplatku musi se nakupovat konektivita urdzovat pateri spoje a AP a spravci AP nake rachy taky chtit budou to zelezo co daly na strechu stoji nake prachy a navic musi platit elektrinu ktera je vyhjde minimalne na 300kc mnesicne.
Jinak je podle mne trochu uchylny delat paterni sit pomoci WiFi kdyz budete vysilat s povolenym vykonem tak se vam v pohode stane ze uprostred linky si nekdo postavi AP a zacne vysilat na stejnem kanalu a to ze vy jste vysilaly na teto frekvenci driv bude CTU sum a fuk a navic WiFi jeurceno na lokalni sitovani
2martin2:
Technolgie wifi má samozřejmě svoje omezení a hranice, ale dokud nebude ukončen vývoj optického pojítka, je to jediná použitelná technologie. Navíc si myslim, že pro rychlý rozvoj je nezbytná.......
S tou komercí má částečně pravdu, ale komerční by měli být pouze nadstavbové služby nad základní infrastrukturou, která by měla zůstat v rámci možností free