Ja myslim, muslime, ze to je good idea. V Krupce mam uz od ledna t.r. internet vytazenej WiFi a zatim prvni clen CZFree.Net je pripojen. Mam tam i dva necleny. V budoucnu pocitam s pripojenim do CZFree.Net, zatim bohuzel nikdo pripojeni nedotahl. Prozatim nemam nic na regulaci rychlosti jednotlivych uzivatelu, ale dohoda nastesti funguje. Jediny problem vidim v rozumne konektivite do netu. Zkousel jsem MIUS a Losan, vysledek si asi domyslite. Kdyby mel nekdo zajem o podrobnosti, klidne sdelim. BTW, nema nekdo typ? Beru od 512 kb s garanci a bez limitu. V zaloze mam 1-4 Mb, ale trasu bych musel financovat sam, coz, jak jiste chapete....
U TGnetu jsem se onehda informoval, v Teplicich nebyli a podle te mapy, ktera je 100let stara jeste stale nejsou. Jo a zadarmo to samozrejme taky neni , u nich ma cenu kupovat radove desitky Mbit.
Jo, co se tejce Linuxu, muzu poradit, pokud budu vedet. Provozuju doma 2x Gentoo. Jednou na routeru a podruhy na desktopu.
IPcka bych nejak moc neresil, ja je prideluju pres samo DHCP a precislovat to je otazka 10ti vterin.
Zdar, kolega lital helikopterou a kdyz mu zrovna nebylo moc spatne, tak fotil. Pocasi sice nebylo uplne super, ale jak ho znam, tak co neni na 110 %, nemuze byt super nikdy. Zeptam se a uvidime. Leteckou mapu Dubi jsem mel v ruce nedavno...