Tak jsem nastavil (pokus, uz jsem zkousel vsechno na vsechno) na Compexu c. 1 vychozi branu na Dlink a z Compexe c. 2 uz se dostanu na HW AP. Ale neco mi rika ze to asi nebude to prave orechove... Muzes mi prosim poradit, jak to co nejoptimalneji nastavit? Mam v tom trochu zmatek... Diky moc.
jaky mate kde IP rozsahy, kde jakej rezim ?
protoze AP client se nechova stejne jako "ethernet adapter" nebo jak se to tam menuje
kde sidlite, ze bych s ena to prisel podivat ?
podle me bude jen nejaka haluz v zkombinovani tech rezimu a IP adres atd.
ok nastav vsechny compexy do rezimu
Wireless Ethernet Adapter, pak by se to melo chovat jako "real" bridge
nicmene bridgovat Wifi na vetsim uzemi s vetsim poctem Wifi zarizeni neni uplne idealni reseni
Mám takový pocit, že Compex v režimu bridge propouští jen packety do té sítě, ve které má management port, tzn. vlastně efektivně filtruje traniztní traffic. Snažili jsme se nasadit Compex na páteřní spoj, a nešlo to, asi kvůli tomuhle.
Nicméně na tom nákresu je vše 192.168.11, takže by to v režimu Acces point client (ten bridge) chodit mělo....
Prý jeden ten režim je i ten, že se 2 compexy proti sobě chovají jako kus drátu, nevím, nechal jsem experimentů a začali jsme místo dávat na velké nody druhé router - tzn. celkem 5x wi-fi v jednom bodě :-)
Po počátečním nadšení mohou compexe doporučit jen v jediném případě: a sice když někdo má AP doslova "za oknem", chce připojit více počítačů v domě nebo v bytě - ale nechce aby mu něco za oknem v ložnici vrčelo nebo žralo proud.
Bohužel, pár lidí si k tomu připojilo externí antény, by? dlouhým kabelem. Dle srovnání síly signálu s jinými to vypadá, že normu občas překračují, občas nepřekračují - no, prostě není to na připojování antén moc vhodné.
Mas pravdu, chvilku to jelo a ted se zacinaji objevovat problemy. Windy hlasi konflikt IP adres. Chvilku mi trvalo nez jsem na to prisel a pak jsem v ARP tabulce nasel nasledujici:
Interface: 192.168.11.100 --- 0x2
Internet Address Physical Address Type
192.168.11.2 00-80-48-2b-b9-a2 dynamic
192.168.11.3 00-80-48-2b-b9-a2 dynamic
192.168.11.4 00-80-48-2b-b9-6d dynamic
Pricemz
11.2 - Compex c. 1
11.3 - Dlink
11.4 - Compex c. 2
Jak to tedy rozdelit na podsite? Dlink a Compex c. 2 by mel sit treba 192.168.10.0 a Compexu c. 1 by zustala 192.168.11.0. Slo by to? A jak pak zajistit 'viditelnost'? Maskou nebo dat rout na Compex c. 1?
Dik
Jeste dodatek: jak je spojeny Dlink s Compexem c. 1 kabelem, tak v budoucnu tam bude HUB a na nem jedno PC. Takze to potrebuji zkonfigurovat tak, aby to vsechno bezelo.
Prodám HW AP Compex WP11B+, dva týdny staré, uplně nové, funkční, 2 roky záruka, se vším příslušenstvím, za 3000kč. popř. přidám 4 metry dlouhý tenký kabel s koncovkami M a F