zdravím, rád bych se připojil na tento nod, ale nevím kde mám začit mohli byste mi posla nějaké onformace či odkazy na stránky? koukal sem se na fotky a s dostupnosti by snad neměl být problém.
zatím
jo, nod vmape mam zaneseny, mel by se jmenovat truhlik. koukal sem na stranky heaven.czfree.net, ale zadny FAQ jsem nenasel.
zkusim se tedy spojit s dodem,
diky a zatim
opet ja,
nenasel by se mezi vama nejaky dobrodinec, jenz by mi prisel zjistit silu signalu s plechovkuo? na antenku karty se jen obcas zachyti nejakej naznak signalu, tak bych rad vedel, jestli se mam pustit do vyroby plechovky, nebo radsi sehnat neco jinyho.
diky predem
truhlíkovi: já tě jako fakt nechápu, proč myslíš, že jsem ti dával svoje číslo ?
jsi od Hevanu 467 metrů. když se podíváš do mapy, tak vidíš, že jsou připojení i lidé, kteří bydlí dál než ty. co myslíš, budeš mít signál nebo ne ?
Zdravim
Jsem cca 270 m od Heavenu,prima viditelnost,bydlim v druhem patre,tak jsem si rikal,ze by měla stacit jenom nejaka mensi antena,tudiz jsem si opatril tu PAN-10 od i4 s PCI kartou Asus 130b,ale je to dost slabota.Nevim,jestli neco nedelam spatne,od Havenu dostanu IP, signal quality podle nejakyho grafu karty je asi 30% a link kvality tak 68% a pokud se snazim pingnout na DHCP tak jsem rad,ze se mi povede jeden z 10 .Nastaveni karty probehlo vicemene automaticky a hlasim se pod kanalem 1.MOhl by mi nekdo poradit,prosim?
R.
truhlik: jo, plechovka by mela stacit. třeba ted jsem chycenej plechovkou na 750 metrů. ne na heaven, ale úplně jinde.
jazzman: kam si pingáš ? na 10.23.13.1 ? a s takovým signálem by všechno mělo být v pořádku. nevím, kde je chyba.
na stránkách jsou skripty, které by vám měly pomoct při diagnostice problému. jinak základní příkazy jako ping a tracert a ipconfig je povoleno používat :-)))
Dodo:jasne,ping je na 10.23.13.1 a kdyz jsem zkousel pouzit jenom pigtail a PC jsem dal na okno,tak se signal snizil asi o 8%,ale chova se to stejne(1 z 10 az 20).Pripojeni se stridave meni z 11Mbitu na 5,5:Chytam i nejake jine AP(nejaky Cafe..),jeste tam jsou udaje o ruseni,ale tam nevim,kolik je norma.Takze si myslim,ze problem bude asi v antene,ale rad bych vyzkousel pouzit i jinou kartu.
truhlik:zdravim,chtel jsem se zeptat,jakou mas kartu(XI-626) a zda by ses s ni nemohl nekdy zastavit.Zajimalo by me,jestli to neni jenom nejaka systemova chyba u me.Diky
Vážně jsem z toho jelen...
projel jsem snad všechno možný v nastavení karty,zkoušel jsem spoustu různejch věcí,ale nic.Nemohl by mě nějakým způsobem blokovat Heaven,já nevim,třeba na základě neznámý MAC adresy?Zatím jsem si všiml,že mi je přidělována pokaždé stejná IP
=PJ= Azzie:Netstumber je dobrej,ale ukazuje mi to samý,co Control center od Asusu,těch 26% (třeba)v grafu karty je asi odstup signálu od hluku v Netstumbler je pak noise -100 a signal -74
truhlik: vim,že to je dost drzý,taky jsem novej,ale jestli bys měl někdy chvilku stavit se s kartou moc bych to ocenil.Snad bych se ti mohl nějak revanšovat:-)
Nechci to nechat na náhodě,takže jestli máte někdo doma přebytečnou kartu na otestování, a mohl byste jí postrádat tak na jeden dva dny, dejte, prosím, vědět.
Tak to vypadá,že to bude asi kartou.Dočetl jsem se tady někde na fóru,že s tim měl někdo úplně stejnej problém.ale nějak to neřešil a kartu vrátil.Zase tam byli i jiný lidi,který nemají vůbec problém.Zkusim reklamaci nebo výměnu s doplacením za jinou.
Díky za podporu!
R.