jeste me tak napadlo, jestli by se nenasel nejakej dobrovolnik, ktery by u me doma v Plzni Cernicich popr. u dalsiho zajemce o par baraku vedle zmeril signal z AP Matrix. Myslim si, ze by na ten AP melo byt od nas videt. Ze bychom se treba provizorne pripojili tam, nez bude nejake AP nahore na Borech.
Zdar.
Ja tam nemam vsesmerovku ale sterbinovku. Takze si myslim ze signal mit budete. Navrhuju ale chvili pockat protoze je v planu vystavba patere dal smerem na zadni bory.
Je mi to jasny, ze by to bylo lepsi, jenom je velkej problem s tou vzajemnou viditelnosti. Neni to tak snadne jako mezi panelaky na Kosutce. Tam si vsichni koukaj do oken.
V prednich Skvrnanech mi bezi vsesmerovka a pripravuje se spusteni APcka i v zadnich, je to otazka snad nekolika dni. Hledam tedy zajemce o pripojeni na ten vsesmer v prednich.
Zhruba pred tremi mesici jsem na tomto miste shanel informace, jak se pripojit k plzenske komunitni siti Pilsfree. Po vetsich ci mensich dohadech, kombinovani a nejruznejsich zmenach jsme prekonali asi 5km vzdalenost z Bor a zprovoznili trasu do Cernic. Vsechno OK az na jednu dost podstatnou zavadu - NEMAME INTERNET. A to ani presto, ze celkem nedavno byla posilena komunitni sit o druhou 2Mbit linku do internetu.
Cela "sranda" kazdeho z nas stala okolo 6000,- a za ty penize si muzeme tak maximalne dopisovat pres Jabber a vymenit par souboru. Pres vsechny nase snahy o rozsireni komunitni site Pilsfree, nam byly podavany ze strany nekterych spravcu nepravdive informace, diky kterym si ted muzeme svoje anteny a dalsi zarizeni za nemale penize strcit zpatky do krabice a vrazit pod postel...
Podle oficialnich stanov obcanskeho sdruzeni Pilsfree "ma spravce povinnost spravovat telekomunikacni site nebo zarizeni, ktere uziva sdruzeni pro prepravu a smerovani informaci a ktere jsou v jeho dispozici, tak, aby mohly plnit ucel sdruzeni a aby nikomu nevznikala skoda." To ale zrejme pro nektere jedince neplati... Jestlize nejsou schopni provoz spravovaneho zarizeni spolehlive zajistit, nejsou to spravci.
Je nas v Cernicich v soucasne dobe 8 a prestoze spojeni na Bory mame, neni nam dovoleno vyuzivat sluzeb site. Kdo za tim stoji? Neschopnost, neochota, nebo jeste neco dalsiho?