mám takový blbý dotaz dal by se zprovoznit notebook 486 dx 66 se 4 MB a 400 MB disku s PCMCIA wifi kartou a a PCMCIA sí?ovou kartou jako router který by sloužil pro připojení do Czfree.
díky Standa
PS: normální notebook mi ukradli, zbyla mi jenom sí?ovka a wifi karta
Obavam se, ze to pujde tezko, pokud vubec. 4MB pameti je desne malo, musel by sis nejspis v Linuxu nejen upravit jadro, ale nejspis si udelat i vlastni distribuci. Windows 95 by na 4MB snad jely, ale tezko z nich udelas router. MOZNA bys na tom rozbeh WinProxy. A jesli by pri tom behala WiFi ... ???
Jasne, jestli jsou obe ty karty podporovane pod Linuxem, tak to pujde. Bude to sice casove narocnejsi a v dusledku asi drazsi nez koupit si nekde v bazaru P100, ale proc ne.
Jenom:
1) Obe ty karty musi byt podporovane pod Linuxem a zprovznitelne v tom PCMCIA slotu, ktery ten notebook ma (takze typicky ne Cardbus). Mohlo by chodit treba Orinoco a nejaka NE2000 (IMHO treba Planet ENW-3502).
2) Budes si muset pripravit tu distribuci bokem na nejakem jinem pocitaci a disku a az pak cely obsah disku pretahnout.
3) Budes si muset prelozit co nejorezanejsi kernel
Jako distribuci bys budto mohl zkusit nejakou mini a jen tam hodit upraveny kernel, nebo Debian a trochu si s tim pohrat (zadne sluzby, jedna console etc.).
Takze rozhodne to udelat pujde a mohlo by to byt i funkcni a stabilni (jadro se da rozbehnout i na 2 MB, takze mas rezervu :-)). Jen se priprav, ze to bude aspon tyden prace (pokud pri tom budes objevovat hodne novych veci).