Rozhodně si nekupuj nic od Edimaxu. Tu blbost jsem udělal. V krabici s nápisem "Určeno pro Evropu" byl kus vyrobený pro USA. Tedy možnost použití pouze 11 kanálů. Měsíc jsem běhal, než se mi ten brak podařilo vrátit. Ten blbec z hot-line mne přesvědčoval, že když kolíky napájení pasují do zásuvky, tak musí být AP i pro ČR. Potom chtěl ode mne rozbor na téma: Proč mi chybí 12. a 13. kanál...Zabrala až výhrůžka ČTÚ... Kup si Zyxela B200, píšu o tom v jiném tématu...mám ho a jsem spokojený...
Asus WL500 jako klient je s upravenym firmwarem v pohodě, pokud se to má někam nakonektit do czfree tak úplně stačí béčko, cca 2500 bez DPH. Je to kompatibilní, běží na tom v pohodě i géčkovej firmware, akorát je třeba zapomenout na nastavení přes web rozhraní a zkonfigurovat to přes telnet a bootCmd. Podrobnosti viz samostatný thread.
Vystridali jsme na APcku celkem hodne krabicek, takze muzu zodpovedne rict ze eximax ne!!! Musel jsem ho 2x denne chodit restartovat, podobne je to i s jejich switchi apod... Jako nejlepsi se nam osvedcily Orinoca, ty hracky proste netuhnou , ale taky se za to patricne plati.
K jednomu cloveku jsme ted do client modu davali Alfa GWAP 201, proti Orinocu to chodi bezproblemove, ale chova se tak nejak divne, obcas proste vypadne signal na wireless interfacu a musi se to zrestartit.
Linksys WET11 a nejaky bridge od Edimaxu nam pro zmenu nechtely proti Orinocu chodit vubec...
Vsechno to jsou proste levne shity a spousta lidi potvrdi ze kdyz clovek nema pevne nervy, tak se nic jineho nez Orinoco nebo Cisco nevyplati, kdyz na to nejsou penize, tak uz je lepsi nejaka PCI wifina.
Mate nekdo nejake zkusenosti s HW AP Z-Comax XI-1500V(H)?, nebo jaky by jste mi doporucily AP? Jde o WiFi sit cca. 15 uzivatelu. Pokud mozno neco s vetsi odolnosti proti ruseni (na strese uz mam jednu smerovku, nejaka nejspise firmicka jeste jednu vsesmerovku a dalsi smerovku), mozna i QoS.
Uvazoval jsem o tom D-Link 900AP, ale jak tady ctu ty ohlasy, tak asi ne.
Kolega ma zapujceno AP XI-1500V, zatim se jevi jako vcelku spolehlive zarizeni, ale spise pro AP nez pro klientsky mod. Ma par dobrych vlastnosti a jednu nectnost, ale ta muze byt dana chybou firmwaru.
Dobre vlastnosti:
Stabilni, testovany prenos se pohyboval kolem 600 kB/s mezi WiFi a LAN. V zarizeni je pouzita karta XI-325.
Moznost omezovani rychlosti pro klienty, ale jen ve smeru WiFI/LAN pripadne opacne, ne ve smeru WiFI kilent/WiFI klient (Btw. existuje vubec takove AP?)
Podpora 802.1x a komunikace s radius serverem (bohuzel nemame jak otestovat)
Vystup na dve anteny pomoci RSMA, moznost nastaveni, ktera antena se ma pouzivat.
Nectnost
Ve verzi firmwaru 4.1 jsem nenasel moznost regulace vystupniho vykonu.
20.03.2004 v 10:48
BMunihb
Newbie
Re: odpověď na BMunihbův příspěvek v jiném threadu