Dnes se u mne stavil "Java" a zkoušeli jsme měřit spojení na JH-JH. Ikdyž jsme měli silnou sektorovou anténu a přímou viditelnost, tak nic. Bude to chtít posílit zdroj, natočit anténu na node JH-JH.
Ale aspoň jedna kladná věc. Jsem čerstvě připojen na Dědinu. A stačí mi k tomu jen bezdrátová sí?ovka (žádná anténa a kabeláž). A počítač zastrčenej pod stolem. To uvádim jako povzbuzení pro další lidi.
Taky se nám s tou sektorovkou podařilo na Dědině chytnout signál společnosti Globe z Petřin, škoda že si ji Java zase odnesl.
Minulé měření signálu z node JH-JH proběhlo neúspěšně z jednoho prostého důvodu - anténa na JH-JH byla vypnutá .
Dnes ráno jsme provedli opakované měření se stejnou sestavou antén, sektorovka 16db na JH-JH byla natočena naším směrem. Výsledky jsou povzbuzující - síla signálu 30%, kvalita linky 30%. Parametry postačují pro komunikaci. Nicméně finál bude muset být vylepšen alespoň na 24db anténu na JH-JH.
Jirka Hrb má v úmyslu připojit node JH-JH na nedaleké zakončení Transgasnetu a vytvorit nový GW do Inetu pro sever Prahy. Nabízí tuto konektivitu i pro naši oblast (Dědina, Ruzyně, Liboc, Jiviny, Bílá Hora ...). Konektivita do Inetu bude 2Mbps a z toho 1Mbps by mohl být zamýšleným spojem dotažen na Dědinu.
Hledají se solidní a solventní zájemci.
Cena bude závislá na počtu připojených lidí. Odhad je 500,- až 1000,- měsíčně za linku CIR 64kbit (max. cca 128kbit).
Trosku nezvykly zacatek, avsak je duvod, proc se chci pripojit nejakou pevnou linkou na inet. Jedina moznost v me lokaci vsak zbyva pouze CZFree.Net...
Bydlim na adrese
Brodecka 11/173
Praha 6 - Ruzyne
Myslim, ze bych mohl videt na node Libox, jen nevim, jak to s nim vypada. Byly zde zpravy, ze bude v zari/rijnu a nape je porad jako Planned node.
Dale vidim na Libocky kostel a na hvezdu, kde jsou hlasene dalsi planovan nody - nevi o nich nekdo neco?
Na node CIJOML nejspise nevidim, kvuli velkemu stromu, ktery je pres celou fotku na vyhledu mym smerem a asi skladisti.
Happy: V soucasne dobe by ti pomohla viditelnost na Dedinu (Dedina router, Slimmer), okoli kolem Obi (java1, java2), nebo Bilou Horu(AP Bila_Hora). To jsou zatim funkcni AP nody do mistni site Dedina. Take, jak psal Java, pripojovani do Bohnic (patere CZFree) se dela na siti Dedina. Takze tak soucasny stav. Ale internet na siti mame, avsak pater je pater.
Dneska jsem se znova podival na vyhledy od CIJOML zjistil jsem, ze jsem se prve spatne dival a ze jsem kousek vice doleva. Zitra se kouknu ze strechy, kam vidim...
BTW: jak jste pripojeni na inet? ja jsem tady v okoli nemohl nic sehnat...
mam stejny problem jako Happy. Bydlim v Brodecky 154/7. Vidim Hvezdu a kostel, ale ze strechy jsem se jeste nekoukal. Rad bych se taky pripojil pevne, protoze Telecom me pekne stve (slusne receno), ale bohuzel nevim, jak to tu chodi.