Je tam něco, co nám dodal provider od kterého odkupujeme inernet, stálo to asi 50k Kč ale mi to máme jen v pronájmu za 1500Kč/měsíc, takže se do toho nemůžeme š?ourat, nechceš nám udělat jednu kvalitní Ronju?
Vím že je to pro každého jednoduché, ale raději bych viděl řešení, které prostě koupíme a bude fungovat, ne se s tím bastlit, domů možná, ale ne někam, kde to má běžet naplno a bez závad, smozřejmě si to zazálohujeme wifinou.
Na stránkách je třeba toto: Včera před polednem nainstaloval technik z Licy na optické pojítko plechový kšilt, aby mu nevadilo slunce, které do něj svítí (bohužel je trasa v nejhorším úhlu v jakém mohla být, protože slunce obíhá přípojný bod providera), žádaný výsledek se však nedostavil. Ba naopak, optika je prozatímně nepoužitelná.
K tom vypoctu: spoj sever-jih ceka bohuzel i mne, a navic v pozici kdy na jih to bude koukat smerem nahoru. K tomu otazka: kolik je zorny uhel ronji? Pro 2mm prumer mi vychazi 0,77 stupne, ale to je idealni trivialni vypocet, ktery nebere do uvahy ohyby na clone cocky, vliv heat sheeldu, nepresnost cocky, atd a jeste muze byt chybny. Optimalne mi jde o hodnotu z praxe, o zakazanou zonu do ktery se nesmi dostat okraj slunce(doufam ze nebudu muset resit i mesic, ten to nevypali a prinejhorsim tech par desitek minut offline jasnych uplnku v nesikovne konstelaci za rok preziju) .