ad 802.11g zarizeni sou sice zpetne kompatibilni a navic rychlejsi, ale vice nachylne na ruseni, takze nebrat, takze souhlas.
My mame potiz v tom, ze nevidi se dozadu do uhrinevsi :( Od Vocka dozadu tim myslim :-/ a chce to tam nejak dostat. Bohuzel sou tam stromy, baraky a teren :-( To by chtelo jeste nejak promyslet.
BTW mam dlink900ap+ verzi C (jedu jako klient v praze centru) a 2.63 firmware furt se restartuje (i nekolikrat do hodiny), s jakym mas softem ten vas? Ze je spolehlivej? :-/
Taky si myslim ze 180st. je moc, uzka by stacila (nase nody nejsou moc "siroce rozlozeny" ) a pak by se to nekde za vockem dostalo nejako AP dozadu....?! repeatr? ale kam s nim? Nevim, kam bych to dala :( Pripade to APcko... nemamp redstavu jak na sebe vzadu v Uhrinevsi kluci videj...
tak napadlo Co obráceně signál z druhé strany jestli někdo vidí k Alfě do Říčan tak odtamtud zase zpět na THN. Je to jen nápad ale, nebo potom ještě z průhonic? Ale to už je moc hopů.
Abych se si udelal tak nejak jasno... prosim kdyztak mi opravujte
- AP u Blaazna se stavi aby se vytvoril levny pristup na net
- AP u me je celkem zbytecne a tedy by bylo nejlepsi ho rozprodat, pokud se nebude nejak dal rozvije sit CZFREE v Uhrinevsi.
Tzn. dalsi AP, dalsi lidi co jim jde o komunitu a spolecne akce a atd....
AP jsem zakladal proto, abych se vubec nejak dostal na net
...pripada ted mi logicke pokracovat v pokryti Uhrinevsi signalem...
vytvorit alespon jeste jedno AP na druhe strane Uhri a to pak spojit s mym jednak nebude litat prez Uhri nekolik signalu na Blaazna a podle me budou lepsi a stabilnejsi pingy... pomoci te PW 24dB myslim ze by nemel byt problem to prostrilet prez Uhrineves a pokud se tam da taky neco poradneho bude to OK
- pokud si vzpomenete taky jsme puvodne koketovali s myslenkou hodit link prez Ricany... a nemyslim si ze by to bylo marne... dalsi lidi jsou v Kolovratech a i ve zminovanych Petrovicich
- chtel bych tedy vedet, zda az se postavi AP u Blaazna skonci aktivita a opet se to tu ponori do spanku s tim ze budem nakrmeny netem za pusinku a papa lala ENDE ?!?!
- byl bych rad aby jste mi uvedli svuj nazor diky
jsem na 4u Petrovic dostal vynadáno že, tam tahám různé věci které by měli být řešeny v connected foru požádal jsem dnes Fyzika o zařazení do Connected fora v rámci CZFee. Moderátory jsem napsal tyto lidičky:
Měcholupy: Gookin, Raptik, jjwu
Petrovice: Beer666
Uhřiněves: radekter, vočko
Bral jsem to podle toho jak kdo je ve foru dlouho nebo aktivní. Pokud se někdo cítí ukřivděn určitě je možný ho jako moderátora přidat nebo odebrat pokud to nechce.
V podstatě jde o to že, to kopírnu podle Proseka jednotlivé AP si tak budou moci řešit vše sami nebo případně v hromadě se všemi bude to jedno vlákno jako tady ale, jinde tady to zůstane nováčkům. Zároveň bych přestěhoval vše co je tady tam? nebo většinu.
ps singo chceš-li moderovat písni mne na meila nebo icq diky
u Blaazna bude jako antena sito 24db. vysoky zisk a dobra smerovost. sektorovka je zbytecne siroka a ma maly zisk. parabola by mozna sla, ale obavam se ze bude moc uzka, ale mozna ne. je treba to vyzkouset.
AP
bude tam sw AP o tom neni pochyb, ale nez ho nekdo vytvori (skutecne verte, ze povidanim na foru nevznikne), tak pro ucely mereni signalu se tam da hw AP. mel jsem predstavu ze by se to treba mohlo uskutecnit i v utery. cekam na zpravu od Bolena. pokud nekdo mate nejake AP(sw nebo hw) a chcete ho tam dat, mate prostor pro realizaci.
az bude AP, tak se bude resit topologie.
osobne mam ve ctvrtek trochu casu tak kdyz se mi nekdo ozve s APeckem a antenou, tak to tam muzeme namontovat