Libor - můžeš mi vysvětlit, jak chceš sledováním paketů zjistit kolik lidí (ne počítačů) je k síti připojeno?
Jinak myslím, že je v podstatě v našich možnostech zkusit validnější anketu či si spíš už výzkum s větším počtem zjiš?ovaných proměnných - Ze všech aktivních nodů a AP bychom prostým náhodným výběrem vylosovali, dejme tomu 200 lidí a napsali jim mail s linkem na nějaký web, kde by vysel formulář. Tam by mohli být dotazy od počtu připojených domácností, až po percentuální zastoupení mužů, žen, lezbiček a ostatní... IMHO by to příliš pracné nebylo, otázka je jestli to stojí za to...
Ted me napadlo, mozna odpovedi jsou spravny (vcetne kategorie 10+), jen je spatne interpretujeme. Do kategorie 10+ totiz spadaji vsechny nody, ktere vyuziva 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17... Tedy muze to byt tak, ze tech 42 hlasu je OK. Kdyz se podivas na pocty hlasu pro 6, 7, 8 a 9, pak by to nemuselo byt az tak mimo. Co rikas? Podle me tuhle optickou nesrovnalost mohla zpusobit prave VELMI rozdilna velikost (ci mocnost) kategorii. Kategorie 1-9 jsou maji jednu hodnoru, kategorie 10+ na vsak kategorii velmi mnoho. Takze to, ze opticky uskakuje oproti kategoriim 6, 7, 8 a 9 muze byt zpusobeno, prave spatnou interpretaci.
Mozna by stalo za to, do ankety pridat moznost uvest, za jaky node hlasovani probehlo.
Hovori se tady o zajimavem tematu, priti se pridam ...
1) Ja jsem uzivatel CZFree krery ma zajem hlavne o vnitrni sluzby CZFree, internet samozrejme taky pouzivam, ale sit me zatim nedonutila si zaplatid do internetu lepsi konektivitu nez je ta zadarmo.
2) Myslim si ze CZFree uz je na hranici unosnosti ale jsem zad ze Crousaer uz jede, snad pribudou dalsi, pak by to zase mohlo jet.
3) Mno uz sem asi nasr*l dost lidi tak zase budu mlcet, ale i tak je CZFree bezva sit ...
Nevím co tu všichni furt řeší. Mně ta otázka připadala celkem jasná. Prostě kolik lidí využívá moje připojení do CZFree. Tj. Hlasoval jsem pro 3 jelikož ji používám já, sestra a táta.
Jinak si myslím, že ta anketa může být zajímavá, kdyby ji nekazilo několik neandrtálců (nechápu lidi co hlasují pro falešné údaje - co z toho mají )