jestli bude premerovani uspesny a podarí se blázna zaopatrit mikrovlnkou doufám, že bude chudák UPC chello na tolik lidí stačit... Nejvíc jde myslim 1024 kbps nebo tak neco, cenu neznam (vi nekdo?) .. Mozná by se vyplatilo sehnat jeste jednoho cloveka od nich z panelaku... Víte, že v Uhří de zavést Bluetone ADSL a prej i Angel? Ceny jsou sice trochu vyšší, ale při rozdělení mezi nekolik lidí...
Mluvil jsem s blaaznem a je ochoten udelat skoro vse. Bylo by dobre se sejit a dodnout se co je potreba. Tak se ozvetze at se dohodnem.
PS o vikendu by melo stat moje AP
Tak ja nemuzu uplne doporucit Dlinky, mam dlink 900AP+, stal mi tehdy asi 3500 czk, nekdy minuly rok. Verzi Bcko mam snad... problem je v tom, ze se porad sam od sebe resetuje s dalsim nodem, APckem, tzn. pekne mi to pada. A nekdy i klidne 4x do hodiny, ale videla sem to dle logu, co to v sobe ma, bezet i v kuse 3h. Tzn na nejaky stahovani to teda nejni.
Docu: on se na Vocka nepripoji, nema zelezo, ale je to zarizeny, pojede se k nemu tento tyden merit!
A ano souhlasim, nejdriv udelat APcko, musi se zajistit "dostatecna kvalita spojeni" tzn. aby se moc paketu cestou neztracelo. A pak klidne koupit drazsi linku...
Proste 2x mer, 1x rez. Projistotu!
Krk: tak to asi zijes v jinym svete, za 64ku 200, 300 czk? To by se mi taky libilo!!! achjo...
Zkus se podivat na ceny FYI v Repich znamej taky na czfku ma 64ku za 600 czk.
Firmware je tam novej, "haklej" spesl... nicmene bad. A zkousel se tam i jinej, todle je nejlepsi co z toho vylezlo :( Rusenim to asi nebude :-/
I kdyz tady v centru je to dost drsny, v Uhri to doufam! bude lepsi.
Zalezi to hodne na tom, jak se ti lide, co na to budou pripojeni, budou chovat, zdali budou stahovat jako blazni po DC++, gnutelle, parit, nebo jenom mailovat a surfit. Kazdy bude asi chtit neco trosku jineho... co nekomu bude stacit, jinemu ne.
...takze i realny by to bejt "mohlo"
Me by napriklad "stacila" 64ka, co by fakt jela jako 64ka Navic asi nebudu vysedavat doma ale litat venku se psem ;-)
IMHO se to da vsechno nejak zaridit, nastavit na APcku prerozdelovani konektivity, kdo kolik dostane... ie napriklad podle toho, kolik si zaplatil, to je technicky proveditelne.
Tedka je ale uplne nejdulezitejsi promerit signaly, mozna i nafotit co vsechno je od koho viditelny... a nejak to dobre rozplanovat, co se kde postavi... pak samosebou i z jakyho zeleza... a tak
hele vy se vsichni zate tak se zkontaktujte at ho kazdej extra moc neplasime podle me je to velka sance a co se tyka zeleza tak ja bych navrhoval modem UPC - HUB - Dlink 700 zhruba 3000Kc a je vyreseno jinak nevim co chcete routovat stejne vas zavre dalsi na trase