Zatim jsem nejvetsi zmenu videl v tom skrytem menu, zmizeli z nej vsechny ty veci, ktere urcite neumi. Ma nekdo moznost poradne otestovat tu zmenu intenzity signalu? Ja tu ted nemam nic co by mi ukazovalo silu signalu.
Udelal jsem porovnani intenzity signalu ve fw 1.00 a fw 2.00 v rezimu klient a pripada mi identicka. Zadny rozdil ve vysilacim vykonu nebo citlivosti jsem nezpozoroval. I 48 hodinove porovnani procenta ztracenych paketu vychazi podobne. Vice PC v modu klient pripojenych pouze pomoci switche se mi spolehlive rozbehnout ani ve fw 2.00 nepodarilo. Novy fw podle me sice neprinasi moc noveho, ale neni duvod se ho bat.
Funkcnost kanalu 12 a 13 v modu klient jsem nemel na cem vyzkouset.
Ja pouzivam jako ethernet konvertor edimax 7206apb a trendnet 310apbx. A funguji dobre ale vzajemne jsou nekompatibilni. Vubec realtek a acx100 to je navzajem inkompatilni zalezitost.
Ten trendnet je fakt dobry a netuhne ,oproti dlinku, a stoji cca 3600kc bez dph. Ten edimax je zase levny ale ta kompatibilita me sere... Je mezi nimi zatim /nez vyjde lepsi verze firmwaru/ takovy neprijemny rozdil. Kdyz zapojim
internet<--->client edimax/trendnet<---->AP<---->dalsi clienti
tak pres edimax se nedostanou klienti do internetu kdezto pres trendnet v pohode. Nevim cim to je.
V lokalni siti se klienti vsichni vidi at tam zapojim edim. nebo trend.
ale internet proste eeee.
Jeste chci dodat ze ap s realtekem jsou dneska k mani za cenu kolem 2000kc bez dph....
No spis bych potreboval kompatibilitu s hostapem a to bez WDS framu... Docela by me zajimal ten dlink810+ - vypada to jednoduse a za rozumnou cenu. Znate to nekdo? Linksys za 6 koliku je vazne moc.
Edimax jsem prozkoumal a mohl by byt take v pohode. Kamos je na me pripojeny s 7205APL verzi a jedine co mi vadi je ten WDS mode (neumi to cisteho clienta) a absence zobrazeni sily signalu a siti vubec.
nechapu jak muze byt rozdil ve vykonu mezi jednotlivymi kanaly,to je nejaka kravina ne? i kdybych to chtel udelat,nevim jak?
pokud vim tak tento problem zpusobuje prostredi mezi antenami a nikoliv antena samotna nebo snad primo ten vysilac. neokazu si predstavit ze bych vysilac preladil treba o 2 kanaly (10mhz) a vykon mi vyrazne (tj o vic nez 3db) poklesl.
to je jakobych na 240mhz chtel udelat vysilac ktery se zeslabi ny vystupu o vic nez 3db kdyz ho rozladim o 1mhz ,myslim ze bych se zapotil s tak selektivni propusti :-))