>mám pár dotazů a určitě by odpovědi zajímalo hodně lidí:
> 1) už je nainstalovaná nová linka?
ano
> 2) kdy zamknete AP Jizak?
ASAP
> 3) předpokládám, že vypnete DHCP a chováte ESSID, že?
dhcp bude zpnute, essid taky nebudeme skryvat, budou se jenom povolovat MAC adresy
> 4) po "vypnutí" bude možné připojit nové APčka?
to je snad logicke
> 5) jak to budete řešit s lidma, tedy koncovýmy body, kteří mají přímou viditelnost AP Jizak a jsou připojeni před "vypnutím", avšak nemají možnost se připojit na jiné AP?
budou stale pripojeni na AP jizak, prideli se jim pevna IP adresa a vsichni budeme tancovat okolo ohne
Minulý týden fungoval net z Jizaku asi 3 dny velmi upokojivě. Pak to spadlo a rychlost připojení je řádově desítky až stovky bitů za sekundu. Lepší to není ani po půlnoci nebo dopoledne, kdy by se dal čekat přeci jenom menší provoz. Zajímalo by mne, jestli je to jen problém neplaceného sdíleného připojení nebo problém někde na trase. Když dám tracert, tak se to zasekne někde na trase (killbill ?). Rád si za připojení zaplatím, když bude fungovat alespoň jako přes modem, ale pamatuji si, že před 8 lety jsem měl na modemu 14,4 rychlosti připojení řádově vyšší. Další problém je s IP adresou. Jeden den jsem měl na 3 zapnutí počítače pokaždé jinou IP adresu.
FRODO: pockej, to znamena, ze IP se uzamkne, az kdyz ji zaplatis? Jenze jak ji mas zaplatit, kdyz se ti porad meni:-) To se klidne muze stat, ze ji zaplatis, ona se zmeni, prideli se nekomu jinymu a tomu se v pulnoci teprve zamkne a on si bude serfovat za tvoje penizky:-))) Nebylo by opravdu lepsi tu identifikaci udelat pres MAC?
A ted me napada reseni: aktivovat si ucet tesne pred pulnoci a tim minimalizovat riziko ztraty te IP adresy! To udelam! Snad to vyjde:-)