Zdravim,
chtel bych se vas zeptat, zda bych se mohl pripojit do vasi site ze Slovan? Konkretne se mi jedna o Liliovou ulici(u Slovanske ul.). Podle mapky, kterou ma Pilsfree ne webu, to vypada, ze jsem mimo dosah. Myslite si, ze by Pilsfree mohl rozsirit sve pokryti i na Slovany do 1/2 roku?
Myslim, ze nejsem zrovna ten pravy na vytvoreni AP. O wifi nic nevim a navic by mi nasi asi nedovolili dat antenu na strechu. Snad se nekdo v budoucnu najde. Zatim me to nijak netlaci, ale kdyby to u nas nekdo rozjel, tak bych se urcite pridal.
Pokud bydlíš v druhém patře a nemůžeš dát anténu na střechu tak se musíš poohlédnout po jiném typu připojení než přes Pilsfree. To by jsi totiž potřeboval mít AP přímo ve tvojí ulici a pravděpodobnost že tam vznikne a to ještě v krátké době opravdu není velká.
Tak moje situace se částečně zlepšila, ale nevim do jaké míry. Tu anténu by mi nedovolili dát přímo na střechu, ale na půdu jo.
Jak moc velký ztráty jsou, když bych chtěl "prostřelit" střešní tašky?
Slyšel jsem od kámoše, co je na pilsfree připojenej, že by se měla dávat na AP č.13 (Matrix) silnější anténa a měla by mít dosah až ke mě (teď jsem asi o 100-150 m mimo dosah).