Ahoj, prosim o radu v zdanlive jednoduchem problemu. Potrebuji aby mi cgi-script bezel pod rootem. Je to sice prasarna, ale je to nejjednodussi reseni mych problemu. Prosty SUID nic nevyresi. Nekolik mych znamych co s apachem delaji celkem casto si na tom vylamalo zuby. Rad typu "Musis poeditovat httpd.conf" jsem slysel desitky, ale nikdo mi nebyl schopen napsat co konkretne mam zmenit.
p.s. jedna se o nastavovani iptablu pres web (=hrozna zvrhlost).
Diky za vsechny rady. Asi muj dotaz budu muset upresnit. Je to Apache 2.0.47. Ten script je SUID root. Ale odpovida to: iptables -neznamy prikaz nebo neco podobnyho, takze ten script pod rooutem nejede. Bezet celyho apache pod rootem se mi ani za mak nelibi. Rad bych kdyby mi nekdo mohl rici co konkretne napsat do configu, aly to jelo.
zkus si udelat v Ccku program co udela suid a pak execne nejakej ten skript. Je to na 5 radku i s includem
Nebo by se na to asi dal pouzit program sudo, ale priznam se ze ho pouzivat neumim.
tipnul bych ze pustit apache pod rootem nepomuze, mam mlhavej pocit ze na pousteni skriptu se stejne suiduje na nejakyho jeste jinyho uzivatele ... protoze .cgi muzou mit treba i jednotlivi lidi ve svejch $HOMEch a pak to bezi pod nima ... mam pocit ze je to nejakej modul "suexec" ??? - ale to je fakt jen mlhavej pocit, na apache sem lamma