To bublos: Chtěl bych se zeptat jaký spůsobem ste každý v tý Vaší síti připojeni na Internet ? Vy máte každý smouvu s nějakým poskytovatelem ? Nebo jak to tedy máte řešený ?
Díky zy odpověď.
po nemoci a školních povinnostech jsem opět provozu schopný .
Novinky ohledně Joo. Stojí už první stožár, příští týden se začne testovat signál a již velico brzo se budou připojovat první zájemci z lokality Slovany, Lobzy. Hned poté následují Vinice, kde by se mělo využít podzemního vedení pro připojení více panelových domů.
Další Ap se budou budovat podle zájmu uživatelů v jednotlivých lokalitách.
Takže nic neuslo, pracuje se, aby vše mělo pevné zájklady a nazbortilo se to
Luboši, proč ta záš?? Neni přece důvod, abychom vedle sebe nekoexistovali v klidu a pokoji. Myslim, že se sice mýlíš, protože to jaké podmínky má joo je výsledkem 3měsíčního bádání po tom, co lidi opravdu chtějí. A věř že se nikdo na tom obohatit ani menůže protože neni z čeho.
Na otázku že se stále jen mluví a nic nedělá Ti dám jednoduchou odpověd, že je vždy potřeba mít vše dobře a kvalitně připraveno - jenom paotřebné papírování zabralo velanou většinu tohoto času. Jelikož jsem budoucí právník, tak to nejde v žádném případě podcenit a uvidíš, že mi čas sá z pravdu.
Pro tebe je samozřejmě jednodušší na všechny povolení apod. se vykašlat, postavit anténu a vysílat, ale potom je to sí?, která končí ve chvíli, kdy si tě patřičné instituce podají........a že to neni sranda dokazují již zkušenosti pražáků
no ono to je trochu složitější. Samozřejmě postavit si můžeš jakoukoliv anténu na svém objektu nebo se souhlasem majitele.
Ale s tim internetem je jako vždy potíž :(. Pokud chceš připojovat lidi k netu a vybírat peníze, tak už si hodně blízko hranici podnikání (potřebuješ živnosták) a taky licenci od CTU na poskytování telko služeb (prodej internetové konektivity).
S tim vysilacim vykonem si to interpretujes spatne. Samozrejme, ze hraje roli, kdo byl prvni, ale pouze za predpokladu, ze jsou oba dva v norme. Pokud ten jeden ji prekracuje, tak tam mohl bejt treba 10let a je to jednu, stejne bude muset vykon bud snizit nebo zarizeni demontovat.
Plus takový věci jako odborná instalace stožáru specializovanou firmou a další blbosti, který jsou v různech vyhláškách.....
Zatim se měj a dál se ptej, rád odpovim, přeci jen máme stejný zájem a myslim, že bychom mohli spolu nejen dobře vycházet, ale i spolupracovat
Ahoj
To Bublos: Rád bych se tě zeptal, když sí? nabízí i připojení k internetu tak kdo jí tedy do té sítě poskytuje ???
Když budou lidi přispívat na připojení k internetu, tak snad musí vědět komu a hlavně by mněli vědět, jestli jim ta sí? umožnuje se k tomu internetu připojit Legálně !!! ?
Pokavad si někdo koupí konektivitu do internetu, a pak jí poskytne k užívání třetím osobám tak tak bez patřičného živnostenského oprávnění a generálního povolení činí v rozporu s právními předpisy tohoto státu !!!
p.s- Píšeš že vaše sí? je jen neziskový projekt takže pokavad jste tydy již zaregistrovaní na ministerstvu vnitra jako nezisková organizace a máte již své přidělené IČO tak jste se tedy dali tou správnou nejlepší legální cestou a tudíž tedy nevidím žádný problém : Pokavad ale ještě NEE tak by jste se nad tím měli ještě pořádně zamyslet kam to chcete s tou sítí dotáhnout (než Vás někdo přijde zkontrolovat (tedy na toho od koho bude ta konektivita) a bude se zodpovídat s porušování našich daňových a živnostenských zákonů (licenci v tomto případě beru jako nejměnší prohřešek) !
jsem taky z Plzně a dnes jsem se tu registroval, tak bych se chtěl jen zeptat jak je to s připojením na Slovanech, co si mám vše pořídit a tak (vím, že bych si to měl přečíst) ale pokud by mi to někdo nějak napsal . nějaký výtah, tak bych se nezlobil
Fakt nemam na to abych procital veskerou historii prispevku... :-(
Proto bych prosil jednoduchou odpoved na jednoduchou otázku :-)
1) Bydlim na Borech, nejlepsi by pro mne byl pravdepodobne bod c 21 - bydlim naproti mlikarne, okna smerem k c 21. Uz toto funguje nebo jen v planu?
2) Slysel jsem o nejake antene na vezaku kousek od Luny, je tam neco? Idealne by bylo kdyby to byl hned ten krajni, co je spise jako hned za hospodou Baarovka... Hm?
No tak sem se o vás doslech a zajímalo by mě kolik by mě tak přišlo připojení k Vám do tý sí?ky a jestli je to vůbec možný ... bydlim v bolevci(hned nad kocábkou kdo zná) a výhled je velice ucházející .... doubravka přes náměstí aš po kousek vinic ještě by mě zajímalo jak je to vlstně s tim připojenim na net jestli bych měl vlastní IP a tak vo sítích sice něco vim, ale jenom málo taže mě považujte spíš za lamu :(